לאחרונה התקיים סיור אנשי סגל מספיר בכפר ברא. סיור זה היווה סיכום של קורס ערבית מדוברת, שהועבר לסגל אקדמי ומנהלי מטעם התקווה הישראלית בספיר.

הקורס, בהנחיית המרצה ד"ר כמאל ריאן (מנחה "תעלם ותכלם" בחינוכית), נפתח כמענה לצורך שעלה בשנה שעברה במסגרת מפגשי "גוונים באקדמיה" לסגל מנהלי, להבין טוב יותר את אוכלוסיית הסטודנטים הערבים, הלומדים בספיר ומהווים כ-10% מאוכלוסיית הסטודנטים שלנו.
הקורס, שהתקיים בזום, עקב אילוצי התקופה, שילב לצד לימוד השפה, גם לימוד מנהגים והבנת התרבות של האוכלוסייה הערבית בישראל.

הסיור בכפר ברא שבשרון, היה יוזמה מבורכת של ד"ר כמאל, שרצה להפגיש בין הסגל של ספיר לבין החברה והכפר בה הוא גר. בסיור נפגשנו עם זוהר ויסמן, מנהלת המתנ"ס, צוות בית הספר "מחבה" לתלמידי יסודי על הרצף האוטיסטי: איה פדילה עאסי מנהלת ביה״ס, פאתן ריאן מזכירת ביה״ס ואשתו של ד"ר ריאן, והמורות סוהא מתאמי והנאדי עאסי.אחרי בית הספר המיוחד והמושקע, המשכנו לפגישה מעניינת עם מחמוד עאסי - ראש המועצה, משם ביקרנו במסגד וסיימנו באירוח ביתי נדיב בביתם של פאתן, כמאל ובניהם.

זוהר אביטן, ממונה התקווה הישראלית בספיר, סיכם את הקורס ואת הביקור: "המרצה בקורס שילב באופן מופלא בין ידיעת השפה להבנת החברה הערבית בארץ ישראל" והתפתחותן של מילים בשיח היומיומי. לידיעת השפה חשיבות רבה לדו-קיום חברתי בין בני אדם. לצערי, עקב סיבות פוליטיות, ידיעת השפה הערבית לצד השפה העברית (או בסדר הפוך) לא מתקיימת פה כמו במדינות מתוקנות דוגמת קנדה (צרפתית ואנגלית) או בלגיה (פלמית וצרפתית). אני מקווה, שהצעד שעשינו בתקווה הישראלית יגבר על הרצון להכיר את השפה ובעקבותיה גם להתוודע לתרבות של 20% מאזרחי ישראל."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.
ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.