משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה
האגף לפיתוח כלכלי חברתי בחברה הבדואית בנגב

אתמול (ג'), התקיים במכללה האקדמית ספיר, טקס פתיחת מרכז הידע לחקר החברה הבדואית בנגב, ברשות פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל.

ברכו בטקס: פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל, ראש המרכז, גב' אורנה גיגי, מנכ"לית המכללה האקדמית ספיר, מר יואב אילון, מנהל תחום בכיר מרכז פיתוח אזורי משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה, ח"כ ד"ר יאסר חג'יראת, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, מר ליאור כלפה, מנהל אגף בכיר לפיתוח כלכלי וחברתי בחברה הבדואית, מר עטיה אלעסם, ראש המועצה לכפרים הבלתי מוכרים וד״ר מחמד אלנבארי מנכ״ל ינאביע ויו״ר ועדת ההיגוי. בנוסף לקחו חלק באירוע נציגי ממשלה, שלטון מקומי, חברה אזרחית ובעלי עניין רבים בחברה הבדואית.

מתוך נאומה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל, ראשת המרכז: "המרכז שאנחנו משיקים היום הוא חלום שהתגשם. זהו חלום, שמחזיק בתוכו את כל המורכבות שאנחנו חיות וחיים ביום-יום ובתוך כל זה - אנחנו בוחרות ובוחרים לבנות. לבנות מרכז שהוא לא רק מקום של ידע, אלא של תקווה. מרכז שיביא לידי ביטוי את המורכבות, העומק, החוזקות והאתגרים של החברה הבדואית בנגב. מתוך חזון בו החברה הבדואית אינה אובייקט למחקר אלא שותפה פעילה לידע ולשינוי.
המרכז יהיה גם גורם מקשר ומתאם בין כל הגופים העוסקים בתחום, אקדמיה, ממשל, ושדה. נפעל להנגיש את הידע לא רק למי שבא מאוניברסיטה או משרד ממשלתי אלא גם למי שבא מהכפר, מהעיר, מהעמותה ומהמועצה המקומית. כי לידע אין בעלים, הוא שלנו ושל כולנו, לידע יש שליחים, ואנחנו רואים את עצמנו כשליחים
אני מאמינה שמחקר הוא לא רק שיטה - הוא שליחות. ידע הוא לא רק מספרים - הוא גשר. והמרכז הזה הוא גשר חדש, והכרחי.
אני מאחלת לכולנו שהמרכז הזה יהיה בית - בית למחקר, בית לשותפות, בית לאמת ובעיקר - בית של כבוד הדדי."

מרכז הידע יפעל כמוקד ידע לאומי לתמיכה בתהליכי עיצוב מדיניות ובתוכניות לקידום הקהילות הבדואיות תוך הנחלת קשר הדוק עם הקהילה. כל זאת בשיתוף פעולה של המכללה האקדמית ספיר עם המכללה למנהל, מכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות, מכון ירושלים למחקרי מדיניות, ארגון "ינאביע", ארגון מעוז, ארגון אג'יק, מו"פ אלזהראוי והמעבדה לקיימות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

2 תערוכות יחיד
אביאל יאני לוייב "מחזיק לעצמי את היד" דפנה דישי "פעימת לב" שתי התערוכות, שנפתחו לקהל החל מיום ראשון ה-4.5, חונכות את סדרת תערוכות יחיד דרום מערב - סדרה שהיא תוצר שיתוף פעולה של עמותת 'אום קולטור' עם הגלריה לאמנות וביה"ס לאמנות בראשות מיכל שמיר (שהלכה לעולמה לאחרונה), לקידום והצגת אמנים ואמניות מהנגב המערבי. הסדרה תציג השנה חמש תערוכות יחיד עד ספטמבר 2025. אביאל יאני לוייב, נולד וחי באופקים, אמן צעיר ובוגר מצטיין של ביה"ס לאמנות מציג בתערוכה "מחזיק לעצמי את היד" פסלים מעץ, בהם הוא יוצר, מקפיא ומאחה מצבים ורגעים של שיבוש, פגיעה או תאונה של הגוף.
תואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול
המכללה האקדמית ספיר פותחת את המחלקה החדשה להנדסת תעשייה וניהול, המציעה תואר ראשון (.B.Sc) באחד התחומים המבוקשים והמתפתחים במשק הישראלי. המחלקה הוקמה במטרה להכשיר מהנדסות ומהנדסים שיענו על הביקוש ההולך וגדל בתעשייה המסורתית ובתחומי ההייטק המתפתחים באזור עוטף עזה ובדרום הארץ כולו ולייצר מהנדסים מקומיים. התוכנית כוללת תכנים פרקטיים, ביקורים בתעשייה והתנסויות מעשיות, ומשלבת ידע בטכנולוגיה ומדעים מדויקים לצד לימודי ניהול.