סוג ההסמכה

לו"ז שבועי

נקודות זכות

שכר לימוד אוניברסיטאי

תכנית הלימודים נבנתה במיוחד כדי לאפשר השתלבות מהירה בשוק העבודה. רק אצלנו תוכלו ללמוד תואר ראשון .B.A בלימודים רב תחומיים (במסגרת הלימודים הרגילה) ובמקביל להתמחות ולקבל תעודה מוסמכת במסלול הסמכה מקצועי ויוקרתי בתחום מבוקש במשק: גישור, הנחיית קבוצות, מומחה בהוראה מתקנת, חוקרים פרטיים.
(המחלקה תפתח בכל שנה קורסי תעודה מעשית בתחומים שונים ונוספים על מנת להרחיב את היריעה ובהתאם לשיקול דעתה ומספר שנרשמים).

תפיסת העולם העומדת בבסיס הגישור מושתתת על ההנחה, כי קונפליקטים הינם חלק בלתי נפרד מעולמנו והם מהווים אינטראקציה אנושית טבעית. שפת הגישור מעניקה כלים ומיומנויות בידי הלומדים אותה להתמודד עם מצבי קונפליקט ומשא ומתן באופן המאפשר שמירה על תקשורת בונה ופתוחה גם במצבי מחלוקת. קורס הגישור מקנה מיומנויות לניהול מצבי קונפליקט תוך הכרת הפוטנציאל העמוק הטמון בגישור, בעיקר בהיבטיו הטרנספורמטיביים. הקורס מעניק הכשרה פרקטית עם דגש על מתן כלים מעשיים ויישומיים למשתתפים, כמגשרים המסייעים לצדדים לפתור מחלוקות וסכסוכים. לימודי הגישור משלבים כלים תיאורטיים, תרגולים אישיים וקבוצתיים והתנסות מעשית בסימולציות המתבססות על מקרים אמיתיים של סכסוכים מעולמות תוכן שונים.

קישור לעמוד הקורס במרכז ללימודי חוץ והמשך.

מערכת החינוך כיום משלבת בתוכה, כבר מגיל הגן, ילדים בעלי יכולות לימודיות שונות וביניהם ילדים בעלי לקויות למידה וקשיי קשב.
הגישה החינוכית מכירה בשונות בין התלמידים ומאמינה שמערכות החינוך יוכלו להיענות לצורכיהם של כל התלמידים.
מבוא להוראה מתקנת יעניק ידע בסיסי בלקויות למידה, וכלים מעשיים בהוראה מתקנת באסטרטגיה משחקית.

להרשמה יש לפנות אל:  sapire@sapir.ac.il
עם שם מלא ת.ז ושם הקורס אליו אתה מעוניין להרשם.

בקורס זה תלמדו מהו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. החלק הקוגניטיבי בטיפול CBT. הטיפול הקוגניטיבי מתבסס על הנחת יסוד שהמחשבות מייצרות רגש. החלק ההתנהגותי בטיפול CBT
הטיפול ההתנהגותי מתבסס על הנחת יסוד שההתנהגות של אדם משפיעה על המחשבות והרגשות. בקורס זה נכיר את השיטה ואת השימושים השונים בה.

עם שם מלא ת.ז ושם הקורס אליו אתה מעוניין להרשם.

מיינדפולנס היא גישה פסיכולוגית ופילוסופית המבוססת על המסורת הבודהיסטית, ומטרתה השגת איזון מנטלי דרך חיבור אל הגוף, ויסות הקשב ופיתוח עמדה לא שיפוטית כלפי החוויה. הקורס ישלב חלקים עיוניים ומעשיים להיכרות עם הגישה והשפעותיה החיובית על הנפש. ההתנסות האישית עם טכניקות לתרגול מיינדפולנס, תאפשר למשתתפים לחוות בעצמם את השפעות הגישה ולעבור תהליך אישי של גדילה ולמידה עצמית.  החלקים העיוניים יוסיפו ידע והבנה תיאורטית על עקרונות הגישה וישומיה. כחלק מהנושאים שבהם נתמקד: עקרונות הפסיכולוגיה הבודהיסטית, מחקרים עדכניים על השפעות התרגול ומנגנוני פעולה, היבטים קוגניטיבים ורגשיים של התרגול, פיתוח חמלה עצמית ועוד.

עם שם מלא ת.ז ושם הקורס אליו אתה מעוניין להרשם.

אנו חיים בעולם ויזואלי ודיגיטלי. המשתתפים בקורס ילמדו כלים דיגיטליים חדשניים וירכשו מיומנויות שבעזרתם יוכלו לעצב וליצור תוצרים חזותיים ושיתופיים.
מתוצרי עיצוב וגרפיקה בסיסיים ועד לעיצוב אתר.
ההשתתפות בקורס אינה דורשת ידע מוקדם ובסוף הקורס תגלו שכל אחד ואחת יכולים ליצור ולעצב במהירות ובפשטות.

להרשמה יש לפנות אל:  nufara@sapir.ac.il
עם שם מלא ת.ז ושם הקורס אליו אתה מעוניין להרשם.

הקורס מקנה כלים וכישוריים מקצועיים בתחום הנחיית קבוצות ומלמד מגוון רחב של חוויות ושיטות הנחיה. מטרת הקורס להכיר למשתתפים מושגי ייסוד בהנחיית קבוצות, כלים חיוניים לעבודה קבוצתית, תפקיד המנחה. כמו כן מושגים מתוך העולם של אקטיביזם ושינוי חברתי וכלים להנעה לפעולה.