ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF)

ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה. המחקר, המתבסס על חומרים ארכיוניים, ינסה להסביר כיצד ייתכן שהבריטים נתנו לנציגי האוכלוסייה המקומית במה למתיחת ביקורת על אחד מהסמלים המובהקים של השלטון הקולוניאלי, ומה היו ההשפעות השונות של אימוץ המוסד בפלשתינה.

ד"ר אביטל (טלי) מרגלית מביה"ס למשפטים בשיתוף עם ד"ר שי שטרן מאוניברסיטת בר-אילן קיבלו מענק על מחקרם "מנגנונים של הפרדה: תפקידי המשפט במאבקן של קהילות חרדיות להתבדלות מרחבית". המחקר עורך השוואה בין חרדים בישראל, בברוקלין ובעיר פאלם טריז (לשעבר קריית יואל בעיר מונרו) בדרכים של החרדים להבדיל את עצמם משאר האוכלוסייה, ובעיקר בשימוש במשפט (חוקי חינוך, חוקי תכנון ובנייה וכו') והאופן שבו עושים שימוש בחוקים שונים לשם התבדלות.

ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת קיבלה מענק על מחקרה "עושות חדשות: נשים עיתונאיות מקבוצות מיעוט בישראל". מטרת המחקר היא לבחון כיצד זהותן המקצועית של עיתונאיות מקבוצות מיעוט וכיצד מיקומן החברתי המורכב מעצבים את החוויה הפרופסיונאלית ואת חוויית היום-יום שלהן. המחקר מתמקד בעיתונאיות דוברות רוסית, ערביות ישראליות, חרדיות, מזרחיות ועיתונאיות ממוצא אתיופי.

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר מהמחלקה לתקשורת והמחלקה לתרבות זכתה במענק לפרסום ספרה "תרבות אדריכלית בירושלים המנדטורית" אשר מציג את אדריכלות תקופת המנדט ובוחן את היחסים בין הבריטים, האמריקאים, היהודים והמוסלמים שחיו בעיר ואת ההשפעות הבין-תרבותיות על האדריכלות המקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "גאווה גדולה עבור המכללה האקדמית ספיר שארבע חברות סגל זכו בענקי מחקר. השנה תחום מדעי החברה מאוד תחרותי. רק 25% מהבקשות שהוגשו בתחום זכו. זו עדות נוספת לאיכות האקדמית הגבוהה של המכללה וביטוי לרוח ספיר".

More News

סיכום פעילות במרכז ח"י בספיר סמסט' א' תש"ף

פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים, מסכם את סמסטר א' לפעילות המרכז ח"י בספיר לשנה"ל תש"ף מרכז ח"י בספיר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים תש"פ באירוע מרגש שנערך במתחם האקסלאב שבלב המכללה. יותר מ-200 סטודנטים, אנשי סגל, עובדים ותושבים החלו להפעיל 11 מעבדות וארבע קליניקות במרכז החדשנות והיזמות הייחודי של מכללת ספיר. הפילוסופיה המנחה את מרכז ח"י ספיר היא שחדשנות ויזמות אינם נחלתם רק של יחידי סגולה המתמחים בטכנולוגיה, אלא דרך חשיבה ופעולה שניתן להקנות לכל אחד ואחת.

האם אפשר ללמד יזמות? מרכז ח"י בספיר מוכיח שכן!

ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח. ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות.