ספר חדש לד"ר אשרית כספי ברוך, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר.

שוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על ידי רובוטים. אובדן הביטחון התעסוקתי, מתן אחריות ואוטונומיה, הסתגלות למציאות משתנה, מקצועות שנכחדו מהעולם וכאלה שטרם הומצאו - הקריירה בעידן המודרני מעולם לא הייתה מלהיבה וחסרת ודאות בעת ובעונה אחת. מחד גיסא היא דינמית, מורכבת ומאתגרת, ומאידך גיסא העובדים נאלצים להתמודד עם לחצים מסוג חדש המצריכים ניהול קריירה באופן פעיל ויזום. שינויים אלו הופכים את הדיון בנושא הקריירה למהותי ודחוף.

ספר זה עוסק, לראשונה בעברית, בקריירה במאה ה-21 המאופיינת בשלושה צירים מרכזיים: ציר הזמן – קריירה בעבר, בהווה ובעתיד; ציר הקריירה – בחירת קריירה אל מול ניהול ופיתוח קריירה; וציר ההתייחסות – קריירה מנקודת מבט ארגונית לעומת קריירה מנקודת מבט אישית. הספר עוסק בין השאר בשינויים הדרמטיים שעבר שוק העבודה: מעבודה שמטרתה בעיקר איסוף אוכל בתנאים פשוטים ללא שום טכנולוגיה, לעבודה בסביבה חדשנית ומתקדמת שבה בני אדם גם מפיקים משמעות ומממשים את עצמם. כמו כן, העידן המודרני מאופיין בשונות במבנה הגילים; גיוון זה יוצר הבדלים בין דוריים באישיות, בערכים ובעמדות המשתקפים בעבודה ובקריירה.

ספרה של אשרית כספי ברוך סוקר את הנושא באופן אינטגרטיבי המחבר בין תיאוריות של בחירת קריירה, ניהול קריירה ופיתוח קריירה, לבין גישות מודרניות המותאמות לעולם העבודה בעידן הנוכחי, אשר כוללות תחזיות לעולם העבודה העתידי.

ד"ר אשרית כספי ברוך היא מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר; מלמדת קורסים בניהול משאבי אנוש, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה ארגונית וסמינרים בנושא קריירה ומגדר; בעלת ניסיון רב בפסיכולוגיה תעסוקתית בתחום של מיון עובדים בארגונים. כספי בעלת תואר שלישי מבית הספר לניהול באוניברסיטת בן גוריון. עבודת הדוקטורט שלה עסקה בבחירת קריירה בניהול. בעלת תואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית, ותואר ראשון במדעי ההתנהגות.

More News

סיכום פעילות במרכז ח"י בספיר סמסט' א' תש"ף

פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים, מסכם את סמסטר א' לפעילות המרכז ח"י בספיר לשנה"ל תש"ף מרכז ח"י בספיר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים תש"פ באירוע מרגש שנערך במתחם האקסלאב שבלב המכללה. יותר מ-200 סטודנטים, אנשי סגל, עובדים ותושבים החלו להפעיל 11 מעבדות וארבע קליניקות במרכז החדשנות והיזמות הייחודי של מכללת ספיר. הפילוסופיה המנחה את מרכז ח"י ספיר היא שחדשנות ויזמות אינם נחלתם רק של יחידי סגולה המתמחים בטכנולוגיה, אלא דרך חשיבה ופעולה שניתן להקנות לכל אחד ואחת.

האם אפשר ללמד יזמות? מרכז ח"י בספיר מוכיח שכן!

ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח. ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות.