המדינה המודרנית מפעילה סמכויות שלטוניות נרחבות בחיי החברה והכלכלה. הרחבת תחומי הפעילות שבהם המדינה מעורבת ושבהם היא מפעילה את סמכויותיה מעוררת גם את שאלת היקף אחריותה הרצוי בגין הפעלה רשלנית של סמכויות אלה.

המאמר בו יעסוק ד"ר סגל, מבקש לנתח את היקף אחריותן בנזיקין של רשויות ציבוריות בארצות-הברית, באנגליה ובישראל. המאמר נשען לשם כך על יסודותיה של עבודת מחקר מקיפה, אשר כללה איסוף, ניתוח וארגון של עשרות רבות של פסקי דין משלוש מדינות אלה. תשתית זאת מהווה מצע לדיון מעמיק בסוגיית הטלת האחריות הנזיקית על רשויות ציבוריות.

ד"ר בועז סגל

ד"ר בועז סגל, מרצה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר. נושאי המחקר וההוראה העיקריים שלו הם דיני נזיקין, דיני חוזים, משפט מנהלי, דיני רגולציה, המדינה במשפט הפרטי ורשלנות רגולטוריתנושאי המחקר וההוראה העיקריים שלו הם דיני נזיקין, דיני חוזים, משפט מנהלי, דיני רגולציה, המדינה במשפט הפרטי ורשלנות רגולטורית.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.

הרשמה לאירוע