Is Shari’a Court Bad For Muslim Women?  Women in polygamous marriages Seeking Legal Recognition As Heirs

ד"ר ראויה אבורביעה

מאמר זה מבקש לבחון באופן ביקורתי את האופנים שבהן נשים מוסלמיות במערכת פוליגמית זוכות להכרה משפטית כיורשות וזאת מתוך מבני הדיכוי. בהתבסס על ניתוח בקשות שהוגשו לבית הדין השרעי בבאר שבע על ידי נשים שניות להכרה בהן כיורשות, המאמר מבקש לאתגר את הדיון הפמיניסטי-רב תרבותי, באמצעות הפניית זרקור לתפקידו המיוחד של בית הדין השרעי במתן זכויות ירושה לנשים במערכת פוליגמית והפרדוקסליות שבכך.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.

הוספה ליומן 2022-05-10 11:15:00 2022-05-10 12:45:00 האם בית הדין השרעי הוגן לנשים מוסלמיות? סמינר בית הספר למשפטים | ד"ר ראויה אבורביעה חדר אירוח ספרייה המכללה האקדמית ספיר (ערב) info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public