לעשות אתנוגרפיה של המדיה: קשיים, יתרונות, תובנות ותוצרים ממחקר על הקולנוע החרדי בישראל

בתחילת שנת 2000 החלו יוצרים ויוצרות חרדים להפיק סרטים עלילתיים בעלי מאפיינים דתיים והגבלות מחמירות במגוון הסוגות עבור חרדים המקבלים ומשתמשים בטכנולוגיה מודרנית. סרטים קהילתיים אלה היו ועודם פופולריים מאוד. בחינה אתנוגרפית ארוכת טווח מלמדת כי סרטים אלה הובילו ליצירתה של תרבות פנאי קולנועית חרדית מיוחדת, לעיסוק בנושאים וזהויות שלא מטופלים בפומבי בחברה החרדית, ולמיסודה של קהילה מקצועית חרדית חדשה של קולנוענים חרדים. במפגש ד"ר מתן אהרוני יציג וידגים תחילה את עיקרי מאפייניה של אותה תופעה חברתית-תקשורתית ואת הקשריה התיאורטיים, אשר מתבטאים בספרי שיצא לאור ב-2021 בהוצאת מוסד ביאליק תחת השם "זה לא קולנוע, זה מפגש חברתי", שיוצג בהרצאה. עיקר ההרצאה תתמקד בהיבט המתודולוגי של המחקר – באתנוגרפיה של המדיה. הוא יציג את הקשיים העיקריים שעולים משימוש בשיטה זו ואת היתרונות הרבים שלה, המספקים תובנות ייחודיות על הפקת, הפצת וצריכת הקולנוע החרדי.

ד"ר מתן אהרוני הוא חבר סגל בכיר בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל ומרצה בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת רייכמן. מתן הוא אנתרופולוג של התקשורת המתמחה בתקשורת אלטרנטיבית וקהילתית ובקשר שלה לתקשורת הזרם המרכזי. מחקריו עוסקים בדרכי הפקה, הפצה וצריכה של תקשורת של מיעוטים ובייצוגם התקשורתי של מיעוטים.

הוספה ליומן 2022-05-11 09:30:00 2022-05-11 11:00:00 אתנוגרפיה של המדיה סמינר המחלקה לתקשורת | ד"ר מתן אהרוני בניין האקדמיה (9), כיתה 9201 המכללה האקדמית ספיר (ערב) info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע