בינה מלאכותית - הזדמנויות ואתגרים, ואיך תשפיע על העתיד?

תחום הבינה המלאכותית משתלב כמעט בכל סביבת עבודה ושירות רובוטים מסוגים שונים הם חלק אינטגרלי מהתעשייה, הרפואה, יישומים חברתיים והיום גם כחלק מהחינוך וההוראה - זה כבר לא מדע בדיוני. ההרצאה תפרוש את מושגי הבסיס לדיון ותעסוק במהפכה המתרחשת ביתר עוצמה בחודשים האחרונים ובו נעלה שאלות מהותיות הקשורות להטמעת AI בתהליכי הוראה אישיים וארגוניים חדשים, תוך התמודדות עם הקיימים.

נדבר על נקודת המפנה בתפיסה המקצועית והערכות הנדרשת לטובת חינוך הכשרה והדרכה. נדבר על השיבוש והפוטנציאל במישורים השונים וננתח את ההזדמנויות שעומדות בפנינו באספקטים של אקדמיה, תעשייה וחברה בעידן "משבש" זה.

בהרצאה ובשיח נעלה שאלות מהותיות הן לגבי הטכנולוגיה, הן לגבי הצורך, והן לגבי המשמעויות של יצירת סט ערכים, האם ניתן לשלוט בטכנולוגיית ה- AI, ואולי אין צורך באמת כמו שלא נעשה עד כה בטכנולוגיית רשת האינטרנט.

ד"ר נאווה שקד היא ראש בית הספר ללימודים רב-תחומיים ב-HIT  מכון טכנולוגי חולון ופרופסור משנה בתוכנית הדוקטורט ב-CUNY GC, לבלשנות חישובית. היא בעלת תואר Ph.D. מ-CUNY GC משנת 1994. שקד היא מומחית בעיבוד שפה טבעית, בינה מלאכותית ובאינטראקציה בין אדם למכונה, עם ניסיון של 20 שנה הן במחקר ופיתוח  והן בהובלת פרויקטים גדולים בתעשיית ההיי-טק בישראל, באירופה וב- השוק האמריקאי. לפני 10 שנים הצטרפה למכון הטכנולוגי והקימה את בית הספר ללימודים רב תחומיים הראשון מסוגו בארץ, המשלב לימודי בתחומים שונים עם שיטות פדגוגיות לטובת עבודת צוות  ופרויקטים של סטודנטים מפקולטות שונות, תוך הנחייה של מרצים מאסכולות שונות בצורה ייחודית.

קישור לפגישה

הוספה ליומן 2023-11-29 16:00:00 2023-11-29 17:30:00 בינה מלאכותית המחלקה לניהול המשאב האנושי | ד"ר נאווה שקד המכללה האקדמית ספיר (ערב) info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע