מגמת סאונד
המגמה ללימודי סאונד במכללה הטכנולוגית ספיר, הוקמה בשנת 2000. למגמה מתקנים מפוארים ומשוכללים בהם הותקנו טכנולוגיות הסאונד המתקדמות ביותר! המתחם כולל אולפנים, חדרי עריכה, חדרי תרגול ממוחשבים, חדר חזרות, מערך הגברה שלם, מעבדת אלקטרוניקה ועוד. את המגמה מלווה צוות מרצים - מבכירי תעשיית המוסיקה והקולנוע בארץ, ולומדים בה על פי תכניות לימוד אשר אומצו מבתי ספר יוקרתיים בעולם.
הלימודים במגמה כוללים שילוב של אמנות וטכנולוגיה. נלמדים בה טכניקות הקלטה והגברה מתקדמות במקביל ללימודי יצירה ומוסיקה מבוססי מחשב. באמצעות הכרת תוכנות עריכה מובילות, לימודי הפקה מוסיקלית, לימודי אלקטרוניקה ואקוסטיקה, יצירת תוכניות רדיו וטלוויזיה, לימוד ותרגול הגברה למופעים ולקונצרטים ועוד, ירכוש הסטודנט יכולות טכניות ואמנותיות גבוהות ביותר ושפה משותפת לעבודה מול מלחינים, מעבדים ומפיקים מוזיקליים, במאים, טכנאי שידור ועוד.
אחת מן האפשרויות הבאות:
- ציון עובר (55 ומעלה) בבחינות הבגרות במקצועות הבאים:
- מתמטיקה - ברמה של 3 יחידות לפחות. יתקבל גם ציון סופי 50 ברמה של 4 או 5 יחידות בגרות.
- אנגלית - ברמה של 3 יחידות לפחות. יתקבל גם ציון סופי 50 ברמה של 4 או 5 יחידות בגרות.
- מקצועות העברית (אחד מהבאים: חיבור, ספרות, לשון או הבעה) - ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות.
- יתקבלו גם שני מקצועות ברמה של 1 יחידה כל אחד.
- תעודת בגרות מלאה.
- בוגר/בוגרת מכינה טכנולוגית להנדסאים ממוסד מוכר להשכלה טכנולוגית.
- אישור ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג על קבלה ללימודי הנדסה.
- אישור ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג על עמידה בכל הדרישות הלימודיות במכינה ייעודית להנדסה.
- אישור על סיום לימודים ועמידה בדרישות מכינה ללימודים לתואר אקדמי באוניברסיטה או במכללה אקדמית למעט מכינה ייעודית ללימודים בתחום החינוך הגופני, מוסיקה, אומנות וכדומה, או מכינה 30+ (*) או מכינה אקדמית לעולים, המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה, והמהווה אישור קבלה ללימודים גבוהים באותו מוסד.
זאת בכפוף לתנאים הבאים:
- באישור יצויין שהסטודנט עמד בכל דרישות המכינה.
- המקצועות שנלמדו במכינה היו בין היתר מתמטיקה, אנגלית, הבעה בעברית (**).
- ניתן ציון של 55 לפחות במקצועות שלעיל.
(*) לאישור על סיום מכינה 30+ יידרש לצרף אישור על סיום 12 שנות לימוד ממוסד חינוכי בארץ או אישור ממשרד החינוך על השכלה שוות ערך ל-12 שנות לימוד.
(**) במקרים בהם נלמד מקצוע אוריינות אקדמית ולא הבעה בעברית יידרש לצרף תוכנית לימודים לבדיקת מה"ט.
- מועמד שיתחיל את הלימודים במכללה בגיל 35 ומעלה יהיה פטור מתנאי הקבלה ויידרש להציג אישור על 12 שנות לימוד ממוסד חינוכי מוכר בארץ כתנאי קבלה.
אחת מן האפשרויות הבאות:
- תעודת גמר על סיום מכינה טכנולוגית, חתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט.
- אישור מה"ט על ציון סופי עובר (55 ומעלה), בבחינות גמר ממלכתיות שהתקיימו על ידי מה"ט למכינה טכנולוגית בכל אחד משלושת המקצועות מתמטיקה, אנגלית ועברית.
- שילוב של אישור ממשרד החינוך על ציון בגרות (55 ומעלה) בחלק מהמקצועות המצוינים בסעיף ב' לעיל, ואישור מה"ט על ציון סופי (55 ומעלה) בבחינות גמר ממלכתיות במכינה טכנולוגית במקצועות האחרים הנדרשים כתנאי קבלה (מתמטיקה אנגלית או עברית).
- דיפלומה של טכנאי מוסמך, חתומה על ידי הגורמים המוסמכים במה"ט או במשרד החינוך.
- תואר ראשון B.A. או יותר, ממכללה אקדמית או אוניברסיטה, המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
- מועמד ללימודים יוכל להתקבל כסטודנט על תנאי רק אם חסר לו ציון סופי עובר (55 ומעלה) באחד ממקצועות הבגרות הנדרשים כתנאי קבלה, כמצוין לעיל. את התנאי יהיה עליו להשלים עד תום השנה הראשונה ללימודיו ולא יאוחר מכך.
- מועמד ללימודים שלמד במכינה טכנולוגית את כל המקצועות הנדרשים כתנאי קבלה, כמצוין לעיל, יוכל להתקבל כסטודנט על תנאי רק אם חסר לו ציון סופי עובר (55 ומעלה) בבחינת גמר ממלכתית של מה"ט באחד מהמקצועות (או מתמטיקה, או אנגלית, או עברית).
* מועמד אשר אינו עומד בתנאי הקבלה המפורטים יוכל להצטרף לתכנית לצורך השלמתם טרם הגשת המועמדות. לפרטים נוספים
אחת מן האפשרויות הבאות:
- אישור מהיחידה לאישורי השכלה תיכונית במשרד החינוך, על הצגת מסמכי השכלה שוות ערך לבגרות.
- אישור מהיחידה לאישורי השכלה תיכונית במשרד החינוך, על הצגת מסמכי השכלה שוות ערך להשכלה על תיכונית, המאפשרת קבלה ללימודים גבוהים בארץ המוצא.
- אישור היחידה להערכת תארים במשרד החינוך, על הצגת מסמכי השכלה שוות ערך לתואר ראשון לפחות.
תחום הסאונד חולש היום על מגוון רחב מאוד של מקצועות – הפקה מוסיקלית, הפקת סאונד לסרטים, הקלטות מוסיקה, הגברת מופעים, אלקטרוניקה של הסאונד, אקוסטיקה, סאונד בטלוויזיה, סאונד ברדיו ועוד ועוד. על כן ישנו היצע רב של תפקידים המצריכים ידע וניסיון בתחום הנדסת הקול, אותם מאיישים בוגרי המגמה.
מעבר לכך, השילוב הקיים בין לימודי תאוריה בתחום הסאונד להתנסות מעשית מקיפה, מאפשר לסטודנט לשלב את פיתוח המיומנויות הנדרשות תוך כדי הלימודים. בפועל, כבר עם סיום לימודיו, יהיה הסטודנט כשיר לעבודה ויוכל לתפקד בכל עמדות ההפקה הקיימות כיום: טכנאי הקלטה, טכנאי הגברה, מעצב פסקול, מפיק מוסיקלי, עורך סאונד לתמונה, טכנאי שידור ברדיו ובטלוויזיה, מקליט שטח, מתכנן ויועץ אקוסטי, טכנאי אלקטרוניקה לציוד אודיו, מעצב סאונד למשחקי מחשב, DJ ועוד.
נתנאל סלוק
"חווית הלימודים בספיר הייתה משמעותית עבורי, כיף גדול שמשולב עם ידע רב שספגתי מהמרצים המעולים במכללה. הלימודים במכללה עזרו לי להבין לעומק את עולם הסאונד ולהמתקצע בו וקיבלתי כלים טובים להמשך. כיום אני מתעסק בהפקה מוזיקלית ויצירה ויצא לי להקליט ולעבוד עם ראפרים, זמרים ונגנים. ממליץ מאוד על לימודים במגמת סאונד במכללת ספיר!"
הכי מתגעגע בספיר: "לשיעורים עם יורם וזאן!!, לשבת על הדשא עם החבר׳ה בהפסקה, למרצים ולאווירה הטובה שהייתה במכללה."
ראש המגמה
מר רמי והבה
רכזת המגמה
גב' אביבה קדוש - 077-9802306
טכנאי הבית
מר יובל פרנקל - 052-3785252
ימים א' - ה' בין השעות
11:00 - 13:00
ימים א' - ה' בין השעות
09:00 - 11:00
14:00 - 15:00
טלפון תורן במהלך הסמסטר - 054-9755461
בימים א'- ה' בין השעות 16:00-18:00
בימי שישי בין השעות 08:30-12:00. ניתן גם לפנות לרכזת התורנות בבניין 2
לשיתופי פעולה בתעשייה
לפרטים נוספים וייעוץ
מרכז מידע ורישום - 6606* | 077-9802802
info@sapir.ac.il