Externalization of Costs of Religious Preferences and Practices: The Jewish-Israeli Case

ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור

בעקבות ניתוחיהם של אלי ברמן ("כת, סובסידיה וקורבן: השקפתו של כלכלן על היהדות החרדית", 2001) ואמיתי עציוני (The Global Importance of Illiberal Moderates", 2006"), ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור מציע בסמינר ניתוח מערכתי של יחסי דת-מדינה בישראל (בהקשר היהודי), המתמקד בזיהוי הנושא בעלויות של פעילות והעדפות דתיות. להחצנה או הפנמה של העלויות ישנה השפעה משמעותית הן על הקהילה הדתית פנימה והן על יחסיה עם המדינה וקבוצות אחרות. הסמינר בוחן את היתרונות והחסרונות של זיהוי הנשיאה בעלויות הן ככלי אבחנתי והן כמוקד התערבות.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.