Externalization of Costs of Religious Preferences and Practices: The Jewish-Israeli Case

בעקבות ניתוחיהם של אלי ברמן ("כת, סובסידיה וקורבן: השקפתו של כלכלן על היהדות החרדית", 2001) ואמיתי עציוני (The Global Importance of Illiberal Moderates", 2006"), המאמר שיוצג בסמינר בוחן ניתוח מערכתי של יחסי דת-מדינה בישראל (בהקשר היהודי), המתמקד בזיהוי הנושא בעלויות של פעילות והעדפות דתיות. להחצנה או הפנמה של העלויות ישנה השפעה משמעותית הן על הקהילה הדתית פנימה והן על יחסיה עם המדינה וקבוצות אחרות. הסמינר בוחן את היתרונות והחסרונות של זיהוי הנשיאה בעלויות הן ככלי אבחנתי והן כמוקד התערבות.

ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור

ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור הוא חבר סגל בבית הספר למשפטים ומנהל המעבדה לחדשנות ויזמות במשפט במכללה האקדמית ספיר. עמוס היה יו"ר (במשותף) של האיגוד הבינלאומי למשפט עברי ופעיל בהנהלת האיגוד; חבר ועד מנהל בועד הציבורי נגד עינויים בישראל, סגן העורך של כתב העת law, religion and state, ומתנדב במרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.