ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה". הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם. במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר.

"מה שאבד בזמן"- ספר חדש לפרופ' נורית גרץ, מרצה במחלקה לתרבות-יצירה והפקה "אני שוכח שכל יום אני שוכח, בשביל זה עשיתי את אהבה וחושך, גם את השיחות האלה עם שירה חדד עשיתי בשביל זה, שאני כל הזמן שוכח, גם איתך. כי גם כל מה שאני עושה זה בשביל שלא יישכח." עמוס עוז, מתוך שיחה פרטית מוקלטת. "מה שאבד בזמן" הוא רומן ביוגרפי על שני חברים, נורית גרץ ועמוס עוז, שמדברים על מה שאבד בזמן. החיים עצמם, משפחה, אהבה, מקום, נאמנות, בגידה.

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי במכללה האקדמית ספיר, נבחר לשופט מדעי מצטיין של כתב העת Leadership & Organizational Development Journal לשנת 2020. כתב העת החליט גם למנות את בוצר לחבר בוועדה המייעצת - Member of The Advisory Board. בוצר קיבל את הפרס והתואר, לאחר ששימש בשנת 2020 כשופט ונתן ביקורות בלתי תלויות למאמרים מדעיים, וכן בשל הדוחות הטובים שהפיק להוצאה. ד"ר רונית נדיב, ראשת המחלקה לניהול המשאב האנושי במכללה האקדמית ספיר: העשייה של ד"ר בוצר ממחישה את השילוב של מצוינות אקדמית, לצד היותו של גיל מרצה אהוב ומסור לכל תלמידיו, גיל מוביל מחקר ענף ומשתלב בעשייה אקדמית משמעו

נפתח מרכז ההכשרות האקדמי בנגב לתחום הקנביס הרפואי - GreeNegev CannAcademy המרכז נפתח בשיתוף המכללה האקדמית ספיר - המרכז ללימודי חוץ, היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות והמועצה המקומית ירוחם בשבוע שעבר, נפתח מרכז ההכשרות האקדמי בנגב לתחום הקנביס הרפואי GreeNegev CannAcademy. המרכז נפתח בשיתוף המכללה האקדמית ספיר - המרכז ללימודי חוץ, היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות והמועצה המקומית ירוחם.

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

המכללה האקדמית ספיר מציגה: דו"ח ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה משבר הקורונה היכה באופן שווה בעסקים קטנים במרכז ובפריפריה; ניכר הבדל מובהק בין יזמים ליזמיות - יזמים נכנסו למשבר הקורונה מראש עם חוסן כלכלי גדול יותר מיזמיות, הן בשל גודל העסק וכמות העובדים והן בשל היבטים של חוסר זמן ונטל טיפול בילדים שנמצא עדיין בחזקת יזמיות; הדוח הוצג במסגרת כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר, ועמותת 'יוזמות עתיד' יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, 82% מהעסקים שנסגרו הם עסקים קטנים.

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ

כתבות נוספות

• חברים למען החברה

• דיקן הסטודנטים