ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.

ריקי פינצי דותן, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין.  פרופ' ריקי פינצי-דותן סיפרה בהמשך למינוי: "ב-2015 הצטרפתי לחזון של פרופ' אבי בסר וד"ר מירב משה גרודופסקי לבניית התוכנית לתואר השני, תכנית ייחודית הממוקדת בילדים ובני נוער שעד אז לא היתה קיימת בארץ.  כשרגלי דרכה לראשונה במכללה חשתי באוויר את "רוח ספיר" שקסמה לי ושאבה אותי למכללה.  הבית הקליני שלי הוא מרפאת ילדים ונוער במרכז לבריאות הנפש בגהה והבית האקדמי הוא אוניברסיטת בר אילן.  כראשת התכנית לתואר השני במחלקה לעבודה סוציאלית בספיר, הממוקדת בהתערבויות עם ילדים, בני נוע

חדש על המדף: גברים נעלמים עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648 ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן.

שני מינויים מעוררי גאווה הוכרזו לאחרונה במכללה האקדמית ספיר. אורית נוטמן שורץ, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללת ספיר מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין ועינת לחובר מרצה בכירה במחלקה לתקשורת מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' חבר. פרופ' אורית נוטמן שורץ סיפרה בהמשך למינוי: "בשנת 2003, לאחר קבלת תואר דוקטור בעבודה סוציאלית, הוזמנתי להקים את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללת ספיר וכיהנתי כראשת בית הספר בעשור הראשון לקיומו.

דיון אקדמי-ציבורי ראשון: השפעות משבר הקורונה על התא המשפחתי, העוני, קבוצות המיעוט ופעולות המחאה בישראל המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מארחת את הכנס השנתי ה-52 של האגודה הסוציולוגית הישראלית משבר הקורונה השפיע באופן ניכר על כל היבטי חיינו, על הכלכלה הישראלית, האינטראקציות הבינאישיות, המרקם החברתי, המחאות ועוד. לאור זאת, הכנס השנתי ה-52 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, אותו מארחת המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, יעסוק בסוציולוגיה של משבר. הכנס שיתקיים בימים שני-רביעי, 8-10.2.21 יעסוק בשאלות סוציולוגיות שונות שעולות בתקופה זו. במסגרת הכנס, יתקיימו מליאות, מיני מליאות ומושבים שונים שיועבר

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.

כתבות נוספות

• ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג