חדשות

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ

הצרכנים עפים על חודש הקניות והישראלים צפויים לבזבז בנובמבר כמעט מיליארד שקל. האם יש הצדקה לבולמוס השופינג הזה? לירן מימוני, חוקר כלכלה התנהגותית במכללה האקדמית ספיר ובאוניברסיטת בן גוריון: "אחת לכמה שנים, ובעיקר בתקופות של משבר והאטה בפעילות הכלכלית, עולה מחדש סוגיית עידוד צריכת מוצרי 'כחול-לבן' לצורך הגברת הפעילות הכלכלית המקומית. ההנחה עליה נשענים תומכי השיטה, היא שעידוד שכזה יביא לחיזוק התעשייה הישראלית תוך יצירת מקורות תעסוקה חדשים בשל החלפת הייבוא בייצור מקומי.

חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות. בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון. למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה.

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק זכו בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר לאחרונה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק שנמצא בקרבת העיר ברמן זכתה בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל. הטקס, שהיה אמור להתקיים בברלין ב-8.9, התקיים במועדו במתכונת דיגיטלית כיאה לתקופה, ושודר בפייסבוק בשי

כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד' לראשונה הוצגו ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה   יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, התחזיות מצביעות שעד סופה של השנה למעלה מ-80,000 עסקים יסגרו.

שני סרטים אנימציה מבית הספר לאמנויות הקול והמסך, התקבלו לאחרונה לפסטיבלים מוערכים בעולם. סרט האנימציה התיעודית הקצר "לא כוחות" התקבל לשני פסטיבלים, שיתקיימו במתכונת און ליין בחודש נובמבר: פסטיבל Aesthetica בבריטניה ופסטיבל St. Luis International fil festival בארצות הברית. "לא כוחות" נוצר במסגרת פרויקט כיתתי של שנה ב' במסלול אנימציה, בהמשך למסורת רבת שנים במסלול של יצירת אנימציה תיעודית חברתית בועטת. הסרט מבוסס על עדויות, וידויים וראיונות עם אנשים, בעיקר בני נוער, שעברו התעללות קשה. כמה מהם נפגעו ברשת, אחרים פנו אליה לעזרה.

כתבות נוספות

• תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

• בית הספר לאמנות
  • פרס התרומה לאמנות הקולנוע

• אמנויות הקול והמסך
  • בלוף פריידיי: הדברים שלא מספרים לכם על חודש הקניות

• כלכלה יישומית וניהול
  • ארט בי אנד בי - עולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון

• בית הספר לאמנות
  • פרס שמעון פרס למכללת ספיר

• תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית
  • איך לחצות את הקורונה ולהישאר עם עסק פעיל?

• חדשנות ויזמות בספיר
  • בית הספר לאמנויות הקול והמסך ממשיך לגרוף הישגים