חדשות

משרד דיקן הסטודנטים והמינהל האקדמי בספיר, גאים להשיק תכנית חניכה חדשה - "שותפים לדרך". התוכנית מיועדת לכלל הסטודנטיות והסטודנטים לתואר ראשון בשנה א'. מטרת התכנית להקל על הסטודנטים בשנתם הראשונה ללימודים.  השנה, יותר מתמיד, עם המעבר ללימודים מקוונים, עומדים בפני הסטודנטים החדשים אתגרים משמעותיים בהשתלבותם בחיים האקדמיים והחברתיים בקמפוס ספיר.  תוכנית "שותפים לדרך" תסייע בקליטתם הראשונית בחיים האקדמיים ותאפשר להם השתלבות מיטבית בקמפוס. במסגרת התכנית, כל קבוצת סטודנטים בשנה א' מכל מחלקה, תקבל חונכת או חונך בשנים מתקדמות מאותה המחלקה.

פסטיבל קולנוע דרום ה-19, של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר, ננעל בהצלחה גדולה והיה לפסטיבל הקולנוע היחיד בישראל שהתקיים במתכונת פיזית ב-2020 פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי ה-19, של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר, ננעל ביום חמישי האחרון בהקרנה מרגשת של סרט הביכורים של יעל אבקסיס "ריימונד אל בידוואיה" והופעה של אגדת הזמר המרוקאי ריימונד אבקסיס, בדרייב אין שבמכללת ספיר. 105 סרטים ישראלים, סרטים קצרים, סרטים בינלאומיים, פוקוס קולנוע חרדי ייחודי ופרויקטים של בית הספר במכללת ספיר, שהוקרנו במשך 7 ימים בדרייב אין, בהקרנות אינטימיות באיזור ובאירועי אונליין ייחודיים. תמיר הוד, מנה

בוגרי בית הספר למשפטים בספיר ממשיכים להוביל במבחני לשכת עורכדי הדין. במבחן האחרון, שהתקיים באוגוסט 2020 הגיעו בוגרינו למקום הרביעי מכל מוסדות הלימוד בארץ ולמקום הראשון מבין כל המכללות עם 68 נבחנים. הפרטים המלאים בידיעה שהתפרסמה בכלכליסט מתוך דברים שמסרה ד״ר יופי תירוש, ראש בית הספר למשפטים בידיעה: "השנה אפילו יותר מבשנים רגילות, בית הספר למשפטים בספיר חש סיפוק רב מהישיגיהם המרשימים של בוגרינו בבחינות הלשכה: מקום 4 בארץ, והמכללה הראשונה מבין המכללות.

לאחרונה פורסמה בוואלה! עסקים כתבה בהשתתפות ד"ר אסתי אונגר אבירם, ראש התכנית לתואר שני בניהול ופיתוח המשאב האנושי, על הבעיות שיש גם לבכירים בחברות בתקופת הקורונה. מנהלות ומנהלים, שלצד חיסכון כלכלי מתמודדים עם קשיים בניהול העובדים. מתוך דבריה של ד"ר אבירם בכתבה: "החיסרון העיקרי לארגון ולפרט טמון באובדן המפגש האנושי, החברתי והבלתי-אמצעי המתקיים בארגון הפיזי. היתרון התחרותי האמיתי של ארגון הוא באיכות ובמחויבות של המשאב האנושי המרכיב אותו.

"בית", סרטה של סמדר אפשטיין פלגי, בוגרת תואר שני בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, זכה במקום הראשון בתחרות סרטי הסטודנטים של פסטיבל דוקאביב "בית" בן 27 דקות, עוסק בשתי נשים המנקות בית מוזנח של אחת מהן שגרה שם עם 12 החתולים שלה. מצב הבית הוא תוצאה של שנים של הזנחה. הרצון של האחת לעזור לשנייה מתנגש בחוסר היכולת של הדיירת להתמודד עם ההזנחה שלה.

ביום חמישי האחרון (3.9) נפתחה תערוכות הבוגרות של בית הספר לאמנות בספיר בתערוכה, שמתקיימת הן בגלרייה בספריה והן בבניין בית הספר לאמנות, מציגות הבוגרות: עולא אלקרינאוי, נופר אליאס טסמה, שרי ברוך, נוי חג'בי, דנה מוסקוביץ', ליזי עטיה וגאיה פולק אוצרת: סמדר לוי לתמונות היצירות המשתתפות בתערוכה התערוכה מורכבת משבע תערוכות יחיד של שבע בוגרות ביה"ס המציגות בשני חללי תצוגה במכללה. התערוכה כוללת שבע תערוכות יחיד של ציורים, מיצב פיסולי, מיצב וידיאו פרפורמנס ומיצב וידיאו וסאונד.

כתבות נוספות

• שותפים לדרך: תכנית מנטורינג חדשה לסטודנטים בשנה א'