המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק זכו בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל

הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר

לאחרונה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק שנמצא בקרבת העיר ברמן זכתה בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל.

הטקס, שהיה אמור להתקיים בברלין ב-8.9, התקיים במועדו במתכונת דיגיטלית כיאה לתקופה, ושודר בפייסבוק בשידור ישיר.

הפרס הוענק לפרויקט זה על תכנית משותפת המתקיימת זו השנה השביעית. במסגרת התוכנית נפגשים סטודנטים מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר עם סטודנטים ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן לשבועיים מרוכזים של למידה וסיורים בגרמניה ובישראל. התוכנית המשותפת מתמקדת בסוגיות של הכלה והדרה כמדיניות במבט השוואתי בין שתי המדינות ומאפשרת לסטודנטים הישראלים והגרמנים להעמיק בשאלות של מדיניות וחברה.

ד"ר מולי בנטמן
ד"ר מולי בנטמן
ד"ר אורי לב
ד"ר אורי לב

הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר וד"ר אורי לב, ראש המחלקה היוצא. על פי ד"ר בנטמן התוכנית מאפשרת למשתתפים להתבונן מקרוב על תהליכי מדיניות ולהיחשף לאופן בו הם משפיעים ומעצבים את המציאות הפוליטית והחברתית בכל אחת מן המדינות.

הביקור של הקבוצה המעורבת ב"חצרות האחוריות" של החברה מחייבת את המשתתפים להתנער מן הדעות הקדומות, הקלישאות והתשובות המוכנות מראש. במסגרת המפגשים הללו עוסקים המפגשים בשאלות של שילוב והדרה בשלל נושאים חברתיים אקטואליים, כגון הגירה, אסלאם, אנשים עם מוגבלויות, הקהילה הלהטב"ית, מבקשי מקלט, הקהילה הבדואית ויחסי מרכז ופריפריה.

פרס שמעון פרס מוענק מדי שנה מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה. במשך עשרות שנים פעל שמעון פרס (2016-1923), נשיאה לשעבר של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום, למען חיזוק יחסי ישראל-גרמניה. בנאום שנשא בפני הפרלמנט הגרמני בשנת 2010 הוא הדגיש את הידידות הייחודית בין גרמניה לבין ישראל.

כפי שהודיע נשיא גרמניה שטיינמאייר בנאומו בירושלים במאי 2017, משרד החוץ הגרמני החליט לתקצב פרס מיוחד לזכרו של שמעון פרס ופועלו. את הפרס השנתי בסך פעמיים 10,000 אירו מעניק משרד החוץ הגרמני בשיתוף עם קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל. הפרס מוענק מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה.

 

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.