חדש במכללה האקדמית ספיר:

פרופ' נעמה שפי קבלה השבוע הכרה כפרופסורית מן המניין ותכהן בראש התכנית לתואר שני בתקשורת.
התכנית תפתח בסמסטר השני של שנה"ל הקרובה.

פרופ' נעמה שפי היא היסטוריונית, מלמדת במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מאז 2001 ועמדה בראשה בשנים 2006 – 2010. עיקר מחקריה עוסקים בהשפעת התרבות הגרמנית על התרבות העברית ובתהליכי בינוי אומה במדינת ישראל. ספריה גרמנית בעברית: תרגומים מגרמנית ביישוב העברי 1882–1948 וטבעת המיתוסים: הישראלים, ואגנר והנאציזם ראו אור בעברית, אנגלית וגרמנית. בחודשים הקרובים יראה אור ספר שחיברה עם פרופ' ענת פירסט לאומיות בארנק: כסף, זהות ואידיאולוגיה בישראל בהוצאת מאגנס. קובץ המאמרים זיכרון, חפצים וייצוגים בעריכת יחד עם פרופ' עדנה לומסקי-פדר, המסכם את עבודתה של סדנת החוקרות שהובילו, יראה אור בהוצאת פרדס. נעמה שפי היא חברת ועדת היגוי ושיפוט לקידום הוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה של ות"ת-מל"ג והייתה ממובילות תוכנית 'קו המשווה' להוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה.

לדבריה, "פתיחת התואר השני בתקשורת בסמסטר ב' תשע"ב היא הגשמת חלום. עיצבנו תוכנית המשקפת היטב את רוח ספיר – עבודה במסגרת הקהילות הסובבות אותנו, הבאתן למרכז השיח ותיעודן – באמצעי התקשורת המתקדמים ביותר ובשיטות מקוריות המעוררות סקרנות וקשב. התואר השני משלים את עבודת המחלקה לתקשורת שהוציאה מקרבה כבר כ-3,000 בוגרים, אשר רבים מהם הפכו עמודי תווך בתקשורת בישראל".

לדברי ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת, "פתיחת התואר השני הוא המשך הפיכתה של המחלקה לתקשורת כפורצת דרך ומובילה בארץ. אנחנו פותחים תואר שני שאין כמותו בארץ. תואר שמשלב בין עשייה מקצועית מחזית העשייה התקשורתית עם מרצים מהשורה הראשונה, חשיבה ביקורתית שמשלבת מחקר תקשורתי וחברתי והסביבה שאנחנו נמצאים בתוכה. שלושת האלמנטים הללו הופכים את המחלקה לתקשורת כפורצת דרך, חדשנית ומהפכנית. התואר השני הוא נדבך נוסף".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.