המעבדה לתרבות
המעבדה לתרבות יצאה לסיור בעיר העתיקה של באר שבע בהובלת מיזם התיירות I LOVE BASH.
בסיור נחשפו ליוזמות תרבות באזור ולעסקים מקומיים ודנו בשאלות של יזמות, תרבות, כלכלה והתחדשות עירונית.

   

מעבדה לאתגרים בתעשייה
המפגש המרתק התקיים בזום וחולק להצגת 3 עולמות תוכן, במטרה לעניין את הסטודנטים באתגרים השונים.
הסטודנטים התנסו בעמידה מול קהל וארגון החשיבה העצמית, לאחר מכן רו"ח אהוד בר, הציג אתגרים במימון עסקים בתחילת דרכם, צופית גולן, סגנית יו"ר הנהגת ההורים הארצית, הציגה אתגרים בניהול קבוצת מתנדבים ענקית עם סוגיות משפטיות, חוקיות, משרד החינוך וכיו"ב, וד"ר קרניאל, יו"ר חברת FIN ובעלים של משרד עורכי דין, הציג אתגרים בנושאי ESG, אחריות תאגידית.

המעבדה למשפטים
רס"ן עו"ד יזהר יצחקי, קצין חדשנות ומידע של הפרקליטות הצבאית, התארח במעבדה למשפטים ושיתף בניסיונו בתחום.
לאחר מכן שמענו על טכנולוגיה ומשפט מעוה"ד אתי דדיאשווילי מחברת lawgeex ונפגשנו עם בכירים בשלוש חברות שמיישמות AI במשפט.

המעבדה קהילות חכמות בפריפריה
חברי המעבדה קהילה חכמה בפריפריה ונציגים מהקליניקה השיווקית ערכו סיור בנתיבות בהנחיית שמעון זוהר. הסיור החל בבית הכנסת בנתיבות בו קיבלו הסבר מרתק על ההבדלים בין עדות שונות בנוסחי ודרכי התפילה.
בחלקים הבאים הוסבר על מגדל המים בנתיבות, הייחודיות של העיר ועל ההטרוגניות של האוכלוסייה. לבסוף, ביקרו באגם האקולוגי בוהו בנתיבות, ראו את ההתפתחות העכשווית של העיר ועמדו על האתגרים שעוד נכונים לה.

 

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.