תחרות לכותבים בראשית דרכם ביוזמת המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף עמותת ע.נ.ת – עידוד נטיעות תרבותיות בנגב

ביום חמישי האחרון, 4.11.2021 התקיים בבית אריאלה בתל אביב טקס הענקת הפרסים של תחרות "חותמת אישית" לסיפורים קצרים. התחרות באה לעודד כישרונות ספרותיים מקרב ציבור הסטודנטים והצעירים ברחבי הארץ. נושא התחרות השנה היה "עת לחבוק ועת לרחוק מחבק (קהלת ג' ה').

לתחרות נשלחו מאות סיפורים על ידי כותבים צעירים מכל הארץ. בטקס הוכרזו חמשת הזוכים הנרגשים, שזכו בפרסים כספיים בשווי כולל של 22 אלף שקלים. בכך הופך פרס "חותמת אישית" לאחד מהפרסים הספרותיים המרכזיים בארץ.

בשיא האירוע, יפתח אלוני, מייסד ומו"ל הוצאת הספרים 'אפיק' - ספרות ישראלית הכריז באירוע כי חמשת הסיפורים הקצרים יועלו לאתר 'המעבורת - פרויקט הסיפור הקצר' שיזם. הפרויקט אוצר ומעלה למרחב האינטרנט סיפורים קצרים נבחרים מרחבי העולם. ב"מעבורת" כ־3,000 סיפורים קצרים של סופרים מכ־60 מדינות המתורגמים מ־38 שפות לשפות הממשק: אנגלית, עברית, ספרדית, גרמנית וערבית והם מועלים גם בשפת המקור. הסיפורים מוקלטים ומועלים בשפות השונות גם כקובצי אודיו.

לכותב/ת הסיפור הזוכה הוענק פרס כספי בסך 8,000 ₪, שלושה סיפורים מצטיינים נוספים זיכו את מחבריהם בפרס בסך 3,000₪ כל אחד. בנוסף, סיפור הטוב ביותר שיוגש על ידי סטודנט/ית בספיר, זיכה את יוצרו/ה בפרס בסך 5,000 ₪

על חמשת הזוכים:

במקום הראשון: צבי בן מאיר עם סיפורו 'מדוע יד' - בן 35, גר ברמת גן עם בן זוגו וילדתם.
בהכשרתו עובד סוציאלי. כיום, מנהל סניף של חברת סיעוד בירושלים. סיפוריו פורסמו בבימות שונות, בין השאר ב"מקור ראשון" וב"הארץ".

במקום השני: אור מועלם עם סיפורו 'סדקים' - בן 29, גר בירוחם. לומד מוזיקה מן המזרח ב"כולנא", בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית. סטודנט במכללה האקדמית ספיר במחלקה לתרבות - יצירה והפקה, במסלול כתיבה ועריכה.

ציונים לשבח:
עדי קוגלר עם סיפורה 'מקומות שלא נועדו למגורי לבבות' – בת 28, גרה ברמת השרון. לקראת סיום תואר שני בספרות עברית במסלול הכתיבה היצירתית באוניברסיטת בן-גוריון. בעלת תואר ראשון בחינוך ותיאטרון־מחול. עובדת כאשת תוכן ומנגישת דיגיטל לאנשים בעלי מוגבלויות באגף הדוברות של עיריית רמת השרון. בימים אלו עובדת על כתב יד ראשון, הכולל מסות, פרוזה ושירה.

דקל פלמה  עם סיפורו 'איזון חייתי' - בן 25, גר בראש העין. סטודנט למשפטים.

ליאור חן עם סיפורו 'צפצופים באוזניים' - בן 33. בוגר החוג לקולנוע במגמת תסריטאות באונ׳ תל אביב וסרטים שלו הוקרנו בפסטיבלים בעולם. בשנה החולפת פרסם לראשונה שני סיפורים קצרים במגזינים "גרנטה" ו"שוּל". תל אביבי במקור, ובימים אלו מתגורר באמסטרדם.

פאנל השופטים בתחרות חותמת אישית, מורכב מדמויות מובילות בעולם התרבות, הספרות והרוח: העורך והמבקר יותם שווימר – יו"ר חבר השופטים, העיתונאית ליאת אלקיים, חוקרת הספרות קציעה אלון, המשורר  שחר מריו מרדכי,  הסופר בן ורד, הסופרת אורלי סגל, ואסתר דרייגור.

תחרות "חותמת אישית" נערכת מזה שמונה שנים. התחרות, שיזמה פרופ' נורית גרץ, היא חלק מחזון המכללה להעניק שוויון הזדמנויות, לעודד יצירה מקורית ולאפשר במה ליוצרים צעירים בתחילת דרכם. בכך לוקחת מכללת ספיר חלק נרחב בקידומו ובעיצובו של עולם התרבות הישראלי.

צבי בן מאיר, הזוכה במקום הראשון

צילומים: לירון בוזגלו, יח"צ ספיר

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.