כנס בינלאומי מיוחד של התואר השני בלימודי תרבות – מנהיגות ויזמות בתרבות

בין המחקרים שיוצגו: מיפוי חדשני של זירת התרבות בישראל, מחקר על תפקיד מנהלי התרבות ברשויות המקומיות וכמה תקציב הן משקיעות בתרבות, מחקר על הגדרת הפריפריה של משרד התרבות וכיצד היא מעצבת מדיניות תרבות ועוד.

השבוע (12-13.1) יתקיים כנס מקצועי-אקדמי-בינלאומי מיוחד ״תרבות פועלת: בין אקטיביזם למיסוד״ המבקש ליצור מרחב לדיון עדכני בסוגיות של מנהיגות תרבות ומדיניות תרבות, המשפיעות התפיסה של ניהול התרבות בישראל. הכנס פתוח לקהל הרחב ומותאם לאנשי ונשות מקצוע מתחום התרבות.

הכנס הוא יוזמת המכללה האקדמית ספיר, התוכנית ללימודי תואר שני במחלקה לתרבות – יצירה והפקה – בדגש על מנהיגות ויזמות בתרבות. 
הכנס יעסוק במערכת היחסים הדו-כיוונית בין אקטיביזם תרבותי לבין הממסד, ובאופנים שהם מגדירים ומבנים זה את זה: התוכנית תכלול דיון על מחקר ואיסוף נתונים ככלים חיוניים בתהליכי עיצוב מדיניות; דיון במגמות עכשוויות של ניהול ויזמות תרבות בישראל; וכן, חשיבה על הפרקטיקות והתנאים המקדימים הנדרשים כדי לגבש מדיניות תרבות עתידית.

בכנס מתארחים דוברים ודוברות מאנגליה, גרמניה, תורכיה, ארצות הברית ואיטליה. לאורך יומיים יתארחו מומחים ומומחיות, חוקרות וחוקרים ואנשי ונשות מקצוע מובילים, המייצגים מגוון תחומי ידע ועמדות בתחום התרבות, במרחב שבין מדיניות תרבות, מחקר תרבות, יזמות תרבות וניהול תרבות. בין המחקרים שיוצגו: מחקר על תפקיד מנהלי התרבות ברשויות המוניציפליות ותקציב התרבות ברשויות, מחקר על הגדרת הפריפריה במשרד התרבות ומחקר על יוזמות תרבות חדשות שמתפתחות מתוך מעורבות אזרחית. 

כנס זה מציין את סיום לימודיו של המחזור הראשון בתוכנית לתואר השני. במסגרתו יוצגו פרויקטים של מחקר ועשייה שהתרחשו במסגרת התואר. 
שירה לפידות ומיכל דיין, מנהלות המעבדה לפרויקטים של התואר לתרבות במכללה האקדמית ספיר: "תחום התרבות בישראל כיום נמצא בתהליכי שינוי תודעתי. הצורך והמודעות לערך של מקצועיות, חדשנות ומדיניות בתרבות השתנו ללא היכר בתקופת הקורונה. הכנס הוא הזדמנות חד פעמים להיחשף לסוגיות הכי מתקדמות כיום בעולם התרבות בארץ ובעולם".

אתר הכנס

התוכנית לתואר שני במחלקה לתרבות – יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר, הוקמה במטרה לתת מענה לצורך שעלה מהשטח: עיסוק בלימודי תרבות (Cultural Studies) וברוחם הכשרת מנהלי ומנהלות תרבות. במהלך הלימודים, הסטודנטים מפתחים ומפעילים פרוייקטים חדשניים בתחום התרבות, שחוצים את גבולות האקדמיה ופונים לקהל הרחב. קיומו של הכנס התאפשר הודות לתמיכתה של קרן אדמונד דה רוטשילד ברכיב פיתוח המנהיגות בתוכנית.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.