שיתוף פעולה ייחודי בין המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה 

בשבוע שעבר התקיים חלקו הראשון של הקורס המשותף למחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן - קורס הכלה והדרה כמדיניות.

במסגרת הקורס מבקרים תלמידי המחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן בהובלתה של פרופסור גרייט קלינקהאמר במכללה האקדמית ספיר ועוסקים ביחד עם תלמידי מנהל ומדיניות ציבורית בהובלת ד"ר מולי בנטמן, בסוגיות הקשורות  למדיניות של הכלה והדרה בגרמניה ובישראל במבט השוואתי. מטרת הקורס היא לקיים מבט השוואתי מרחיב דעת על האופניים בהם מדיניות של הכלה והדרה מתקיימת בישראל ובגרמניה. 

היום הראשון הוקדש להכרת הקמפוס בספיר והרצאות על החברה הישראלית. ביום השני הקבוצה ביקרה בירושלים ועסקה במדיניות הישראלית בעיר, בדגש על מזרח העיר בסוגיות של פיתוח, חינוך, בניה וביטחון. כחלק מהיום השלישי בו העמיקו את הלימוד ואת הדיון על הסוגיות השונות הקבוצה צפתה בסרטה המרתק של אנה סומרשף "אשת חיל" על מאבקן של נשים חרדיות לייצוג נשי במפלגות החרדיות. בהמשך היום ובעקבות סדרת הפיגועים שמתחוללת בשבוע האחרון נאלצה הקבוצה גם להתמודד עם החרדות והפחדים שמשפיעים על סוגיות של מדיניות. 

כחלק מהתוכנית, הסטודנטים בקורס נפגשו גם עם יובל דביר, מנהל בית הספר הבינלאומי בגבעת חביבה שדיבר על המבנה של מערכת החינוך בישראל שמורכבת מארבע מערכות חינוך נפרדות. דבר המקשה על יצירת חיים משותפים והיכרות מעמיקה יותר בין הקבוצות. בנוסף, הוא דיבר על החזון של בית הספר הבינלאומי שהוא עומד בראשו לייצר מסגרת שתכיל את כל ארבעת הזרמים תחת קורת גג אחת, המאפשרת מפגש וקיום משותף. 

ביום חמישי נפגשה הקבוצה עם היחידה למעורבות חברתית במכללה ותלמד על שלל הפרויקטים הגדול והמגוון של המכללה באזור. במהלך השבוע הסטודנטים הישראלים אירחו בביתם את הסטודנטים הגרמנים.

ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר: "המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית רואה בקורס זה חשיבות עליונה כחלק מהותי בהכשרתם של בוגרים ובוגרות שנחשפים במהלך לימודיהם לדרכי חשיבה חדשות ורכישת יכולת להציג את השקפותיהם/ן גם באנגלית. קורסים בינלאומיים לא רק עוזרים בהכרת דרכים אלטרנטיביות לפתרון סוגיות חברתיות אלא גם מקנים מיומנויות רכות כמו יכולת תקשורת עם אלו הבאים מתרבויות שאולי שונות מעט משלנו."

צילום: מולי בנטמן

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.