ענת זלצר מונתה לתפקיד ראש התכנית לתואר השני בקולנוע – הפקה ותיאוריה בבית בספר לאמנויות הקול והמסך ותחליף את פרופ' אורי סיוון.

פרופ' ענת זלצר

ענת זלצר מרצה ומלמדת בספיר בימוי ותחקיר דוקומנטרי משנת 2001, בימאית ועורכת תכניות טלוויזיה וסדרות דוקומנטריות עטורות פרסים. גוף היצירה שלה כולל סדרות שהפכו לאבן דרך בקולנוע ובטלוויזיה הישראליים ביניהם ״הכל אנשים״, ״מדינת היהודים״ תל אביב-יפו״, ״שישים״, ״גיבורי תרבות״, הקיבוץ״, ״כביש 90״, ״עוד סיפור אחד ודי״ ו״שיעור מולדת״ .

לדברי זלצר: "בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר היה לי לבית ב-21 השנים האחרונות, בהן הרציתי ולימדתי בקורסים רבים. לאורך הדרך גיליתי שהמפגש עם הסטודנטים איננו חד כיווני. זה מפגש הדדי, שבו אני מביאה את הניסיון המקצועי שלי בו בזמן שהסטודנטים מלמדים אותי על עולמם ומה שקורה בשיעורים הוא תולדה של צירוף הדברים יחד. בתכנית לתואר שני אנחנו מתכוונים להעמיק את המגמה הזו. הלימודים יעסקו בחברה הישראלית דרך האספקלריה של הקולנוע בכלל ושל הקולנוע התיעודי בפרט. זה יהיה תואר מתקדם בקולנוע, אבל לא פחות מזה הוא יעסוק בסיפור של המקום הזה, בתהליכים שעיצבו אותו ובאלה שאנחנו אנחנו עוברים כיום. אני רוצה להודות לאלה שנתנו בי אמון ובחרו בי לתפקיד, ולהודות גם לקודמיי בתפקיד. על כתפי הישגיהם אני מתייצבת כדי להוביל את המחלקה לאתגרים הבאים".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.