המשוררת יונית נעמן, מרצה במחלקה לתקשורת זכתה בפרס 'מקום לשירה' ע"ש חיים גורי לשירה עברית 2022

אתמול (ג') הוכרז כי פרס 'מקום לשירה' ע"ש חיים גורי לשירה עברית 2022 יוענק למשוררים יונית נעמן, מרצה במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר ולעמוס נוי. זו השנה השנייה שבה מחולק הפרס. הפרס הוא עבור שירה פורצת דרך, למשורר שתרם לעשייה הספרותית בארץ ופרסם לפחות שני ספרי שירה.

הפרס הוא על סך 30,000 ש״ח ויחולק לשניים בין הזוכים. חברי ועדת הפרס הם ד"ר גלעד מאירי (יו"ר), ד"ר ננה אריאל, ד"ר עמרי הרצוג, יעל גורי ורן יגיל. הפרס יוענק באירוע הפתיחה החגיגי של ״מטר על מטר״, פסטיבל ירושלים לשירה, שיתקיים ביום שלישי, 12.7.2022.

נעמן זוכה בפרס גורי עבור ספר שיריה השני אם לב נופל (לוקוס 2018).

בנימוקי השופטים נכתב כי "שיריה מתאפיינים בשנינות ובתבונה ולא בהתחכמות, כמו גם בהומור החסר בשירה הישראלית חמורת הסבר. בשיריה הבולטים והטובים בספר, כמו "כאילו גוגן בא לבקר" או "עובּרי המת", היא מצליחה לגעת ולהפגין מנעד פואטי ורגשי רחב. גם כשהיא מתארת מכאוב, היא שומרת על רעננות, חוצפה בריאה, תזזיתיות וחִיות שאינן נענות לשום מסגרת או מִשְׁטוּר. נעמן במיטבה כשהיא כותבת שירה חופשית. לנעמן קול מובחן משלה. היא מפגינה שליטה בשפה משלבּית רבגונית, הכוללת השפעות והתכתבות עם מקורות ישראליים כמו דליה רביקוביץ, מאיר ויזלטיר, נתן זך ועם ספרות העולם. אף העיסוק בשאלות פוליטיות מרכזיות המעסיקות את הספרות בשנים האחרונות, כמו פוליטיקה של זהויות, הקצנת יחסי יהודים וערבים ומִגדר, מתאפיין בשירתה בקריצה אירונית, שמדגישה את מורכבותו.
שיריה לא מאמצים נורמות פואטיות או פוליטיות באוטומטיות, אלא ל איתן משא ומתן אד הוק, בפיכחון ומתוך ריבוי נקודות מבט. בשל כך, אנו מתכבדים להעניק ליונית נעמן את פרס מקום לשירה ע"ש חיים גורי לשנת 2022."

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת: "אין ראוי מיונית לקבל את פרס חיים גורי ז"ל. היכולת של יונית לקחת באמצעות פואטיקה מרגשת וכתיבה בגובה העיניים, לפרק מוסכמות חברתיות ובנייה של אלטרנטיבות אפשריות בו זמנית. כל זאת בכתיבה תמה ורגישה. אנחנו גאים ביונית ובמרצים כמוה בסגל המחלקה לתקשורת שהופכים אותה כל כך טובה ומובילה".

צילום יונית נאמן: יונתן בלום

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.