בעקבות נייר מדיניות של בוגרי המכללה האקדמית ספיר:
תשופר הנגישות למים של תושבי המועצה האזורית אל קסום, בהיקף של 10.6 מיליון ₪

נייר מדיניות של שני בוגרי תואר ראשון מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר, יהודה דלומי וטל ניר, מחולל שינוי אמיתי וחשוב בנגב.

המלצות נייר המדיניות, בנושא "מימוש הזכות למים במועצה האזורית אלקסום", התקבלו לאחרונה ולמועצה האזורית אל קסום יינתנו  10.6 מיליון ₪ לטובת שיפור הנגישות למים של התושבים. נייר המדיניות נכתב בהנחיתו של פרופ' ארז צפדיה, במסגרת פרויקט הגמר של התואר הראשון, שמשתלב במחקר במימון הקרן הישראלית למדע.

לדברי פרופ' ארז צפדיה: "מימוש ניירות מדיניות נדיר ביותר, כל שכן ניירות שכתבו סטודנטים בלימודי התואר הראשון. זו עדות לאיכות של הנייר שחיברו יהודה דלומי וטל ניר".

נייר המדיניות מתמודד עם הפגיעה בזכות למים בקרב תושבי המועצה האזורית, כתוצאה מהיעדרם של הוראות ומנגנונים המבטיחים מרחק המאפשר 'נגישות מינימלית' למרכזיות, אספקת מים על בסיס הומניטרי ותנאים בריאותיים בתשתיות המים שמחברות בין המרכזיות לבתי התושבים.

המסמך הציע תשתית מיטבית ליצירת רגולציה ומנגנונים שיבטיחו את נגישות התושבים למים. החלופה שנבחרה במסגרת נייר המדיניות מייצרת את התנאים שיאפשרו למועצה האזורית לתת את המענה לאתגרים עמם מתמודדים התושבים, בכדי להבטיח את זכות התושבים למים. הקירבה של המועצה לתושביה והיכרותה עם הקשיים הייחודיים הנובעים מסכסוך הקרקעות מול המדינה, עשויים לתרום ליצירת מנגנונים אשר יסדירו ויבטיחו את נגישות התושבים למים.

דלומי וניר ממליצים להפנות את תשומת הלב לדיון המתקיים בזירה הבינלאומית, בנוגע למידת המסוגלות וארגז הכלים העומד לרשויות מקומיות בהתמודדות עם אתגרי תשתיות מים, המצריכים השקעה נרחבת של משאבים. ההנחיות המופיעות במסמכי מדיניות של ארגונים בינלאומיים, כדוגמת האו"ם וארגון הבריאות העולמי, עשויים לשרטט מסגרת אפקטיבית ליצירת מדיניות רגולציה מיטיבה, הלוקחת בחשבון את השיקולים הערכיים הנדרשים להבטחת הזכות למים.

"החשיבות של נייר מדיניות זה אינה בהצעת חלופה אחת ברורה ומנצחת אלא בקריאה לדיון מעמיק, שעשוי לקדם שיח רחב ופתוח בנושא וממנו לאפשר למקבלי ההחלטות לגבש מדיניות רגולטורית מיטבית", אומר פרופ' צפדיה. מטרתו העיקרית של נייר המדיניות היא להראות כי יש מגוון חלופות אפשריות ומועילות להבטחת זכותם למים של תושבי המועצה האזורית.

More News

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.