"לא ביקשתי לבוא לעולם" - ספר חדש לד"ר אלעד בן אלול, מרצה במחלקה לתקשורת

"לא ביקשתי לבוא לעולם" הוא אסופת מאמרים מהפכנית פרי הגותו של הרב מאניס פרידמן, הרב הנצפה ביותר ביוטיוב ושליחו של הרבי מלובביץ׳. איך מפסיקים להיפגע מאנשים אחרים?

האם ביקשנו לבוא לעולם? ואם לא ביקשנו, מדוע אנחנו כאן? לפי הכותב, זאת השאלה החשובה ביותר שכל אדם צריך לשאול כיום. התשובה עליה תשנה את חיינו לנצח. מה קורה לנשמה לאחר המוות? למה בני נוער סובלים מדיכאונות? מדוע אהבה הורסת לנו את מערכת היחסים? ומדוע אלוקים ברא את העולם? זהו רק חלק קטן מהשאלות שספר זה עונה עליהן, תוך שהוא קורא לנו להתנער מכל מחשבה מקובעת ולתור אחר התכלית האמיתית של החיים.

בשפה בהירה ועכשווית, ועם הרבה הומור ותובנות פורצות דרך, הספר "לא ביקשתי לבוא לעולם" מנגיש לנו את חוכמת החסידות ומצית את ההתלהבות והסקרנות בקרב דתיים, מסורתיים וחילונים כאחד.
הספר, שנכתב על ידי ד"ר אלעד בן אלול, מבוסס על הרצאותיו של הרב פרידמן, ועשוי להתגלות כנקודת המפנה של כל אחד ואחת מאיתנו.

ד"ר אלעד בן אלול

ד״ר אלעד בן אלול הוא מרצה לאנתרופולוגיה דיגיטלית במחלקה לתקשורת בספיר ובאוניברסיטת תל אביב. בן אלול הוא אנתרופולוג המתמחה בטכנולוגיות דיגיטליות, תרבות חומרית ולימודי אפריקה. הוא עוסק גם בקולנוע תיעודי ומלמד חסידות בבית חב״ד ר״ג ובזום.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.