כנס חדש בהובלת המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף המחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן.

מול המיקרופון: תקשורת מחוללת שינוי, בין רדיו אזורי לארצי, תמונת מצב הפודקסטים בישראל,  רדיו אסירים ככלי שיקומי, תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום ועוד.

הכנס יתקיים ביום רביעי, 30.11.22, בשעות  9:30 - 17:30,  במכללה האקדמית ספיר – פתוח לקהל הרחב בהרשמה מראש

בהובלת ד"ר אלה בן עטר, ראשת מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מוטי גיגי, סוציולוג, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר.

בכנס ישתתפו בכירים מעולמות התקשורת והאקדמיה, שיעסקו בנושאים אקטואליים הרלוונטיים לחשיבות המדיום הרדיופוני וההשפעות החיצוניות עליו: תקשורת מחוללת שינוי, בין רדיו אזורי לארצי, תמונת מצב הפודקאסטים בישראל, רדיו אסירים ככלי שיקומי, תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום ועוד.

לדברי ד"ר מוטי גיגי, סוציולוג, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "בחודש יוני האחרון היינו בכנס בינלאומי ייחודי מאוד באוסלו- נורבגיה על רדיו בבתי הכלא. לכנס הגיעו מעשרים מדינות, שמקיימות רדיו בבתי הכלא: מאוסטרליה, אנגליה, נורבגיה, ישראל ועוד. לאחר הכנס הבנו שאין כנסים אקדמיים בישראל שמדברים על כוחו ומשמעותו של הרדיו. מהכנס החלטנו אני, ד"ר אלה בן עטר ופרופ' תומר עינת מהמחלקה לקרימינולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ליצור את הכנס הנוכחי. הכנס חשוב מאוד ואנחנו מקווים שהוא הסנונית הראשונה בעוד כנסים ופסטיבלים על הרדיו שיהיו בהמשך".

ד"ר אלה בן עטר, ראשת מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "אני מודה למכללת ספיר על הבית האקדמי לכנס כזה, ששם במרכז את כוחו של הרדיו בזירות רבות מבחינה חברתית, ציבורית, וכלכלית ומודה לאנשי התקשורת והאקדמיה שמתכנסים יחד בכנס עשיר ומגוון שמציג זוויות שונות ליכולותיו של הרדיו."

עיקרי הנושאים שיעלו בכנס:

• כסף, השפעה והרדיו החדש, בהובלת  ד"ר אלה בן-עטר - המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר.
  • רדיו ככלי שיקומי - רדיו אסירים, בהובלת  פרופ' תומר עינת - המחלקה לקרימינולוגיה אוניברסיטת בר.
  • רדיו וקהילה, בהובלת  ד"ר מוטי גיגי - המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר -  על תקשורת מחוללת שינוי, כוחו של השידור לשנות מציאות למאזינים, על כל הסקאלה - בין הארצי לאזורי, מדברים על זה - שיחות עם מאזינים מהקהילה.
  • משדרים תחת אש, בהובלת  ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר – על תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום, יורים ומשדרים, אתיקה עיתונאית בנקודת הקצה - הפרות, פשרות, טעויות ומחדלים בסיקור בחירום.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.