שיתוף פעולה בינלאומי בין המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה 

לאחרונה התקיים חלקו הישראלי של הקורס המשותף למחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן - קורס הכלה והדרה כמדיניות.

במסגרת הקורס מבקרים תלמידי המחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן במכללה האקדמית ספיר ועוסקים ביחד עם תלמידי מנהל ומדיניות ציבורית בהובלת ד"ר מולי בנטמן, בסוגיות הקשורות  למדיניות של הכלה והדרה בגרמניה ובישראל במבט השוואתי. מטרת הקורס היא לקיים מבט השוואתי מרחיב דעת על האופניים בהם מדיניות של הכלה והדרה מתקיימת בישראל ובגרמניה. 

במסגרת הקורס, נפגשו הסטודנטיות והסטודנטים עם יהלומה זכות, דמות מופת אזורית ובוגרת בהצטיינות של התואר הראשון והשני במחלקה. יהלומה סיפרה לנו כיצד הקימה את ארגון חוסן אופקים. היא שיתפה אותנו בתהליך שגרם לה להבין, כי במקום לחכות שהרשויות יתמודדו ויפתרו את בעיית נפגעי חרדה באירועי חירום, על התושבים לקחת את היוזמה ולהקים רשת אזרחית של פעילים ותושבים שפועלים במשותף ומעצימים את החוסן הקהילתי של העיר בעיתות חירום. בנוסף היא סיפרה כיצד הפרוייקט מועתק ומשוכפל גם במקומות נוספים וכיצד הפעילות שלהם משפיעה ותורמת לא רק בעיתות חירום אלא ממשיכה ומתקיימת גם בימי שגרה.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.