המועצה להשכלה גבוהה מתארחת במכללה האקדמית ספיר

הנהלת המכללה האקדמית ספיר ארחה הבוקר את פרופ׳ יוסי מקורי יו״ר ות״ת, ד״ר ורדה בן שאול מ״מ מנכ״ל המל״ג וחברות וחברי הנהלת המועצה להשכלה גבוהה.

ראשי המועצה העמיקו בביקור את ההיכרות עם הפעילות הייחודית למכללה האקדמית ספיר והתרשמו מקרוב מהקמפוס.

במסגרת הביקור התקיים שיח משותף על האתגרים העתידיים וסוכם על שיתוף פעולה, כדי לקדם את המצוינות האקדמית ואת המינוף החברתי אותו מובילה המכללה האקדמית ספיר.

מדברי פרופסור מקורי: ״המוניטין והשם של מכללת ספיר הולך לפניה, מדובר במוסד המעניק השכלה איכותית ורלוונטית לחברה ולשוק התעסוקה. ההישגים של ספיר בולטים ביחוד על רקע מיקומה סמוך לגבול רצועת עזה, בלב הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל. המל״ג רואה חשיבות רבה בהמשך פיתוח ותמרוץ המכללות באופן שיימצא תמרוץ למכללות כך שתמשכנה בהגשמת יעודן בהנגשת ההשכלה הגבוהה ובהכשרת הדור הצעיר לעולם התעסוקה העתידי״

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה: "שמחנו לארח את הנהלת המועצה להשכלה גבוהה. סיירנו בקמפוס ושוחחנו על פוטנציאל הפיתוח האקדמי של ספיר ועל האתגרים העומדים בפני מערכת ההשכלה הגבוהה. הסכמנו על הצורך לשמר ולהעמיק את תרומתן של המכללות הציבוריות להשכלה הגבוהה, למחקר, ליצירה ולמרקם החברתי, הכלכלי, והתרבותי של החברה הישראלית."

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.