במסגרת בינאום בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, פרופ' אורית נוטמן שורץ ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, יצאה עם סטודנטים שנה ג' לשבוע לקורס משותף בנושא טראומה יחד עם סטודנטים לעבודה סוציאלית ולהתפתחות הילד מביה"ס לע"ס באוני למקצועות ישימים בברלין.

בקורס נטלו חלק 13 סטודנטים במסגרתו הם למדו על טראומה הקשורה למלחמה, להגירה ולאלימות, על אירועים עכשוויים והסטורים ועל תפקידו של הזיכרון.
במקביל הסטודנטים העבירו הרצאות וסדנאות לעמיתיהם בנושא מודל מעש"ה וחירום. במקביל המפגש בין הסטודנטים מישראל עם עמיתיהם מגרמניה היה רצוף מפגשים לא פורמליים שהעצימו את החוויה הבינלאומית.

מדברי הסטודנטים: "הנסיעה לגרמניה הייתה מרחיבת אופקים גם במישור המקצועי וגם האישי, הכרתי אנשים סקרנים, פתוחים ומעניינים. לא הייתי מוותר על הנסיעה ואני ממליץ לכל סטודנט להרוויח נסיעה כזו, זאת הזדמנות מדהימה ללמוד על עצמך ועל האחר במפגש בינאישי של שתי מציאויות שונות. לקחת חלק ממשלחת בחו''ל הייתה חוויה מלמדת, אינטנסיבית, מהנה ומרגשת. החיבור בין הסטודנטים עזר לי לקדם את ההבנה על המקצוע לצד החוויה התרבותית במדינה אחרת".

ברלין פינת ספיר

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.