המכללה האקדמית ספיר נפרדת בצער מזוהר אביטן ז"ל.

זוהר עבד במכללה האקדמית ספיר משנת 1977, שנה לאחר הקמת מכללת הנגב ע"ש ספיר בשותפות של 15 רשויות מקומיות בדרום. את המכינות הקדם אקדמיות החל לנהל עם ייסודן בשנת 1982. לפני שנתיים פרש לגמלאות לאחר 44 שנים בתפקיד.

אביטן כיהן מעל עשור כיו"ר ועד מנהלי המכינות ובין פעולותיו החשובות ניתן למנות את העברת האחריות למכינות בישראל ממשרד החינוך למועצה להשכלה גבוהה. הוא כיהן כחבר בחבר הנאמנים של ספיר ובוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית בספיר. הוא הקים את פורום הרמחי"ם המהווה מסגרת לדיון חופשי של הרמחי"ם ובעלי תפקידים במכללה ולהכרות קרובה בין המחלקות האקדמיות השונות.

זוהר גר בשדרות מגיל שנה. הוא נולד בעיר פס במרוקו בשנת 1954. הוריו עלו לארץ ב-1956 יחד עם שתי אחיותיו הגדולות ממנו.

לדברי פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר, "זוהר היה ממייסדי המכללה ומעמודי התווך שלה. איש יקר שהיה לכולנו מורה, חבר ומקור השראה. אדם יחיד במינו שהקים את מערך המכינות במכללה והפך אותו למנוף מרכזי לשינוי חברתי; שהתעקש שהשכלה גבוהה מעולה חייבת להיות גם נגישה ואנושית. מורשתו ניכרת בכל מקום במכללה. הנהלת המכללה משתתפת בצערה העמוק של המשפחה.  יהי זכרו ברוך".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.