חברים, קהילה, קולגות, משפחה, שותפים לדרך,

בשבוע שבו היינו אמורים להוציא אליכם בהתרגשות הזמנה חגיגית לאירוע הפתיחה של הפסטיבל אנחנו נאלצים לפנות אליכם היום מתוך מצוקה ותחושה אמיתית של חורבן בית ממש, גן העדן שלנו מדמם ופצוע, ולא יחזור להיות כשהיה.

פסטיבל קולנוע דרום שהיה עתיד להתקיים בתאריכים 12-16.11.23, יידחה עד להודעה חדשה.

הודעה מסודרת בדבר קיומו של הפסטיבל בתאריכים חדשים, תפורסם בהמשך.

לשותפים והחברים שלנו בשדרות, בקיבוצי שער הנגב, אשכול, אופקים, נתיבות, רהט - הלב שבור.

צוות פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר.

Friends, community, colleagues, family, partners,

On the week we were supposed to extend a celebratory invitation to the opening night of the festival, we find ourselves reaching out in distress, and a deep feeling of destruction. Our paradise is bleeding and hurt, and will never be as it was.

Cinema South Festival, planned to take place November 12-16, 2023, is postponed until further notice.

An announcement regarding alternative dates will be published in the near future.

To our partners and friends in Sderot, Shaar Ha'Negev kibbutzim, Eshkol, Ofaqim, Netivot, Rahat - our hearts are broken.

Cinema South Festival and the School of Audio and Visual Arts at Sapir College

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.