פרופ' ניר קידר

מתוך דבריו של פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה לליאור דטל The Marker:
"אין מוסד אקדמי שיש לו כל כך הרבה חברי סגל וסטודנטים שחיים באזור ונפגעו בשבת השחורה. כל כך הרבה אנשים מהמעגל הראשון, הקרוב ביותר של הקהילה שלנו, נרצחו או נחטפו, והרבה עובדים וסטודנטים מפחדים לחזור... הקמפוס סגור. העובדים מנסים לעבוד מהבית או מהמקום שאליו פונו, אבל לרובם אין מחשבים, והם צריכים לדאוג לבני המשפחה שלהם. אנחנו מחבקים את העובדים והסטודנטים בכל דרך אפשרית, אבל מודאגים מאוד מהעתיד. איך נשתקם ואיך נחזיר את הקהילה הביתה? האתגר גדול. זה קשה מאוד. אבל עם כל הכאב, הצער והאבל - נצטרך לעמוד על הרגליים. זו משימה לאומית של החברה הישראלית כולה, ואני מקווה שכולם יתגייסו לעזור לנו בשיקום המכללה והעוטף. לספיר יש תפקיד חשוב מאוד בשיקום האזור".

"נצטרך לראות איך משקמים את המכללה והאזור באמצעות מערך מלגות לימודים, מלגות מגורים, שיקום ובנייה של כפרי נוער קיימים והקמת כפרי נוער חדשים בשדרות ויישובי האזור, לצד ליווי לסטודנטים הקיימים וניסיון ומאמצים למשוך סטודנטים חדשים. אנחנו יכולים להוביל את מאמצי השיקום של עוטף עזה ואני קורא לממשלה לעזור לנו".

לריאיון המלא >>

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.