פרופ' ניר קידר

מתוך דבריו של פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה לליאור דטל The Marker:
"אין מוסד אקדמי שיש לו כל כך הרבה חברי סגל וסטודנטים שחיים באזור ונפגעו בשבת השחורה. כל כך הרבה אנשים מהמעגל הראשון, הקרוב ביותר של הקהילה שלנו, נרצחו או נחטפו, והרבה עובדים וסטודנטים מפחדים לחזור... הקמפוס סגור. העובדים מנסים לעבוד מהבית או מהמקום שאליו פונו, אבל לרובם אין מחשבים, והם צריכים לדאוג לבני המשפחה שלהם. אנחנו מחבקים את העובדים והסטודנטים בכל דרך אפשרית, אבל מודאגים מאוד מהעתיד. איך נשתקם ואיך נחזיר את הקהילה הביתה? האתגר גדול. זה קשה מאוד. אבל עם כל הכאב, הצער והאבל - נצטרך לעמוד על הרגליים. זו משימה לאומית של החברה הישראלית כולה, ואני מקווה שכולם יתגייסו לעזור לנו בשיקום המכללה והעוטף. לספיר יש תפקיד חשוב מאוד בשיקום האזור".

"נצטרך לראות איך משקמים את המכללה והאזור באמצעות מערך מלגות לימודים, מלגות מגורים, שיקום ובנייה של כפרי נוער קיימים והקמת כפרי נוער חדשים בשדרות ויישובי האזור, לצד ליווי לסטודנטים הקיימים וניסיון ומאמצים למשוך סטודנטים חדשים. אנחנו יכולים להוביל את מאמצי השיקום של עוטף עזה ואני קורא לממשלה לעזור לנו".

לריאיון המלא >>

More News

סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,
בית ספר לאמנות
מהלך מרגש זה מתאפשר הודות לתרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות שמאפשרות להביא את החזון למציאות. מצמיחים את הדור הבא של האמנים בנגב המערבי: בית הספר לאמנות, חברה ותרבות שבמכללה האקדמית ספיר, שמח להודיע כי הודות לתרומה משמעותית של כחצי מיליון ₪ מקרן ברכה וקרנות נוספות – תושבי הנגב המערבי מוזמנים להירשם לכל הקורסים והסדנאות שבבית הספר לאמנות מציע השנה במימון מלא (100%). התשלום היחיד עבור הנרשמים יהיה דמי רישום וביטוח בסך 450 ₪ עבור כל המפגשים. מבין הקורסים המוצעים: רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנת פוטותרפיה, סדנאות פתוחות והנחיות אישיות וקורס ליווי והנחיה לאמנים ואמניות מהנגב המערבי.