המכללה האקדמית ספיר מעניקה לחברות וחברי קהילתה המתגוררים בעוטף מענק סיוע מידי בגובה 2000 ש״ח. עד עתה חולקו קרוב ל-1000 מלגות, ופניות נוספות נמצאות בטיפול מזורז.

ב-7 באוקטובר ספגה קהילת ספיר אבדות קשות בגוף, בנפש וברכוש. מאז אותה שבת איומה, אנו פועלים במגוון אפיקים למען יצירת מעטפת נפשית וכלכלית שמטרתה לשמור על חוסנה של קהילתנו. 

באמצעות קרן ייעודית שהקמנו, אנו מעבירים בימים אלו מענק של 2000 ש״ח לחברות וחברי קהילת ספיר, סטודנטים וסגל, המתגוררים במרחק 7-0 קילומטר מקו העימות. המענקים נועדו להקל במעט על האתגרים הכלכליים בצל הפינוי והמלחמה.

המענקים הם חלק משורה של צעדים הננקטים בימים אלו על ידי מנהלת החירום של ספיר. 

מיד עם תחילת הלחימה, הוקמה מנהלה ייעודית, שעוסקת בתפעול המכללה בתקופת החירום, בסיוע לקהילת ספיר ובקשר של המכללה עם המל"ג, הממשלה וגורמים אזרחיים וחברתיים אחרים.

מנהלת החירום כוללת את חברי ההנהלה הבכירה של ספיר: עו״ד גלעד שר - יו״ר הועד המנהל, מר גיורא בר דעה - יו״ר חבר הנאמנים, פרופ׳ ניר קידר - נשיא המכללה, פרופ׳ עמרי הרצוג - המנהל אקדמי והגב׳ אורנה גיגי - מנכ״לית המכללה. 
ובעלי תפקידים נוספים על פי הצורך.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״המכללה האקדמית ספיר היא מנוע צמיחה אקדמי, כלכלי ותרבותי של עוטף ישראל, ותהווה עוגן מרכזי בתקומת האזור״.

More News

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.