yes משיקה פרויקט מיוחד עם המכללה האקדמית ספיר לזכרו של יהב וינר ז"ל, במסגרתו תעניק מלגות להפקת סרטים אודות אירועי ה-7 לאוקטובר, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך של המכללה, ויעלו לשידור ב-yes.

במסגרת הפרויקט תעניק yes תמיכה כספית להפקת 10 סרטים קצרים, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך לקראת אוקטובר 2025, אודות האירועים שהתרחשו בשבת השחורה, או בעקבותיה, ויעלו לשידור ב-yes.

סרטים אלו יוגדרו כפרויקט הגמר של הסטודנטים, והם יזכו בנוסף גם לתמיכה ומנטורינג של אנשי התוכן של yes בתהליך היצירה, עד לשלב עלייתן למסך.

לדברי פרופ' סמי שלום שטרית, ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך: "אני שמח על היוזמה הנפלאה והמתבקשת הזאת של חברי רני בלייר,  אשר רתם למפעל החשוב הזה את YES ובעיקר את דגנית אטיאס גיגי ועוזי קרין. מכללת ספיר נטועה עמוק בשדרות וביישובי העוטף. חטפנו מכה קשה בשבת השחורה ההיא ונהיה שותפים לשיקום השכונה שלנו בנגב המערבי. הסטודנטים שלנו, יחד עם המנחים והמנחות ונשות ואנשי YES, לוקחים אחריות לספר את הסיפור מבפנים. זה יהיה פסיפס אינטימי מרתק של סיפורים קטנים שיעבירו את ההלם, הטראומה, ההתמודדות וההתאוששות. תודות לכל העושים במלאכה. זה לא מובן מאליו".

יהב וינר ז"ל, אחראי על קשרי החוץ של ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר ויוצר מחונן בפני עצמו, נרצח בשבת השחורה בכפר עזה. סרטו "הילד", זמין לצפייה ב-yes VOD.

More News

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.