yes משיקה פרויקט מיוחד עם המכללה האקדמית ספיר לזכרו של יהב וינר ז"ל, במסגרתו תעניק מלגות להפקת סרטים אודות אירועי ה-7 לאוקטובר, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך של המכללה, ויעלו לשידור ב-yes.

במסגרת הפרויקט תעניק yes תמיכה כספית להפקת 10 סרטים קצרים, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך לקראת אוקטובר 2025, אודות האירועים שהתרחשו בשבת השחורה, או בעקבותיה, ויעלו לשידור ב-yes.

סרטים אלו יוגדרו כפרויקט הגמר של הסטודנטים, והם יזכו בנוסף גם לתמיכה ומנטורינג של אנשי התוכן של yes בתהליך היצירה, עד לשלב עלייתן למסך.

לדברי פרופ' סמי שלום שטרית, ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך: "אני שמח על היוזמה הנפלאה והמתבקשת הזאת של חברי רני בלייר,  אשר רתם למפעל החשוב הזה את YES ובעיקר את דגנית אטיאס גיגי ועוזי קרין. מכללת ספיר נטועה עמוק בשדרות וביישובי העוטף. חטפנו מכה קשה בשבת השחורה ההיא ונהיה שותפים לשיקום השכונה שלנו בנגב המערבי. הסטודנטים שלנו, יחד עם המנחים והמנחות ונשות ואנשי YES, לוקחים אחריות לספר את הסיפור מבפנים. זה יהיה פסיפס אינטימי מרתק של סיפורים קטנים שיעבירו את ההלם, הטראומה, ההתמודדות וההתאוששות. תודות לכל העושים במלאכה. זה לא מובן מאליו".

יהב וינר ז"ל, אחראי על קשרי החוץ של ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר ויוצר מחונן בפני עצמו, נרצח בשבת השחורה בכפר עזה. סרטו "הילד", זמין לצפייה ב-yes VOD.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.