באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו. הקבוצה תקבל פרס בשווי 3,000 ש"ח ובנוסף תשתתף בתכנית האצה של עמותת Tech7, על מנת להביא את הרעיון לכדי מימוש מעשי.

הפיתרון הזוכה מציע לרתום את הקהילה לטובת סיוע באנשים, מבנים וציוד, ב-3 שעות הראשונות, עד להגעת כוחות ההצלה - משך הזמן בו לוקח לכוחות החירום להגיע בדרך כלל למקום, במקרה של אסון טבע.

לדברי הזוכים: "בחרנו את הפיתרון לפי המודל הישראל, שלמדנו להכיר מקרוב בשנים האחרונות. גם אם לא הצלחנו לעצור את השיטפון, נעזור להציל חיים וזו מטרת העל שלנו כקבוצה וכעם."

במסגרת ההאקתון, השתתפו כ-30 סטודנטיות וסטודנטים ממוסדות אקדמיים ברחבי הארץ מתחומי הנדסת מים, מדעי המחשב, פסיכולוגיה קלינית ותחומים נוספים, אשר עבדו במסגרת שולחנות עגולים על מציאת פתרון לאתגר השיטפונות העולמי והנזק שנגרם בעקבות כך לחיי אדם ורכוש.

אירוע האקתון DisasterTech הינו שיתוף פעולה בין עמותת Tech7, ארגון JADDE והמכללה האקדמית ספיר, שהשנה נערך ברקע מלחמת חרבות ברזל. בנוסף, באירוע כיבדו בנוכחותם מונה ניובר, סגנית ראש הממשלה והשרה לענייני כלכלה, תעשייה, אקלים ואנרגיה של מדינת נורדריין-וסטפאליה (גרמניה) ומנכ"לי חברות סטארפ-אפ, טכנולוגיות מים ואגרו-טק שליוו כמנטורים במהלך העבודה על הפרויקטים למציאת פתרון עבור בעיית השיטפונות העולמית.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.