המכללה האקדמית ספיר מארחת את כנס "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר: "חזוננו נשען על שלוש רגליים מרכזיות - השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי, ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי"

פותחים את השערים לקהילה העסקית – המכללה האקדמית ספיר אירחה אתמול (ג') את "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. במסגרתה לקחו חלק מאות מקבלי החלטות ובכירים במשק. הוועידה נפתחה בקריאה לממשלה לפעול להחזרת כל החטופות והחטופים לאלתר!

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה ביותר בישראל וממוקמת בנגב המערבי, כארבעה ק"מ מהגבול עם עזה. כיום לומדים במכללה כ-7,500 סטודנטים וסטודנטיות ב-15 מחלקות אקדמיות, מכללה טכנולוגית להנדסאים ובלימודי קדם וחוץ אקדמיים. ספיר מהווה עוגן כלכלי, חברתי ואקדמי באזור והיא המעסיק הגדול בעוטף אשר משלם כ-1,300 משכורות.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "מתוך שליחות והבנה כי מכללת ספיר היא מנוע הפיתוח והשיקום של חבל הארץ הדרומי, אנו גאים ונרגשים לארח אצלנו את צמרת המשק הישראלי בכנס חשוב זה. החזון של ספיר נשען על שלוש רגליים מרכזיות – השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.