במעמד שר החקלאות אבי דיכטר, הועידה הלאומית של ישראל לביטחון מזון Food Sec & Tech של קבוצת שטיר נפתחה אתמול במכללה האקדמית ספיר.
הועידה הלאומית לביטחון מזון וחוסן תזונתי Food Sec tech בישראל, הינה הבמה המרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיית החקלאות ומזון העתיד נערכת במכללה האקדמית ספיר, בהשתתפות: פרופ' אייל שמעוני - יו"ר ועדת ההיגוי המקצועית של הועידה, ממייסדי ענף ה-FOODTECH בישראל ועומד בראש תוכנית "ביטחון מזון ישראל 2050" של מוסד שמואל נאמן שבטכניון, יובל ליפקין ראש מנהל ביטחון מזון במשרד החקלאות, ד"ר תמי מירון מחממת פרש סטארט שחזרה לאחר שנה לפעילות בקריית שמונה ועוד.
פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״אנחנו לא שוכחים את 47 מחברי הקהילה שלנו בספיר שנרצחו, נפלו ונחטפו ב-7 באוקטובר. ולא שוכחים את 98 החטופים שעדיין שם, ביניהם עמרי מירן, בעלה של לישי לביא-מירן חברת סגל שלנו במכללה. מכאן יצמח בחזרה העוטף, הנגב המערבי וגם החברה הישראלית למקומות חדשים. המכללה האקדמית ספיר היא המעסיק הגדול ביותר באזור, 3.5 ק״מ מעזה עם למעלה מ-50% מהעובדים שהינם תושבי האזור. בשנה הבאה נפתח שתי פקולטות חדשות בספיר ושבע תוכניות חדשות לתואר ראשון ושתי תוכניות חדשות לתואר שני. פקולטות להנדסה וטכנולוגיות מתקדמות - כולל ענף מדעי נתונים ומערכות מידע וענף של מדעי החיים בדגש על אגרוטק ופודטק, ופקולטה למקצועות הבריאות. זאת מתוך חשיבה מעמיקה שהסטודנטים ילמדו חלק קטן מהלימודים במכללה ובשאר הזמן בהאבים באזור".
לדברי שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר, שפתח את הכנס: "אני מתרגש בימים אלה לעסוק בביטחון מזון כאן בנגב המערבי בקרבת עזה. באזור הזה המלחמה עדיין נמשכת, שומעים את הפיצוצים מבית חאנון עד לכאן. כל משבר הוא גם הזדמנות. יחד עם אנשי המשרד עשינו מהלך לא פשוט ושינינו סדרי עולם בחקלאות מבחינת תפיסה בישראל. בנינו מנהל ביטחון מזון.״.
לדברי גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר: "אנחנו מודעים לחשיבות הגדולה באירוע במיוחד כעת שאנחנו עדיין בתוך מלחמה ותקופה חסרת ודאות. התמודדותו של הענף בצל המלחמה וההתנהלות בתנאי חירום ומשבר, החשיבות בחשיפת הכוחות הפועלים בענף לטכנולוגיות חדשות וביטחון המזון יחד עם תחושת הסולידריות המחברת בין קהילות בתקופה כזו מאפשרת שיתופי פעולה ומחזקת את החוסן הלאומי ואת הראייה לעתיד."
ליאור כספי, יזם הועידה: "הועידה הינה ארוע ראשון גדול ומשמעותי העוסק בביטחון המזון מאז תחילת המלחמה והתפקיד של הנגב והעוטף הוא עצום לכן גם המשמעות הגדולה בקיומה של הועידה במכללת ספיר דווקא. עצמאות מזון הפך להיות מושג שכל מדינות העולם עוסקות בו. בעיקר מדינה כמו ישראל שאינה מסוגלת לייצר לעצמה את כל המזון הנדרש והמצב הבטחוני משפיע על זמינות חומרי גלם לתעשיית המזון."