ברכות לפרופ' ליהיא להט, ד"ר לירן מימוני וד"ר חן שרוני על זכייתם בקרן קבוצת לאומית, על הצעת המחקר שלהם על השפעות השבעה באוקטובר על תושבי העוטף: מוטיבציה לתעסוקה, יזמות, חלוקת זמן ורווחה נפשית.

מחקרים רבים מראים כי מלחמות או אירועי טרור נוטים להשפיע באופן שלילי על שוק העבודה. השפעה זו יכולה להיות גם במובן הטכני (למשל, אנשים שפונו ונאלצו להפסיק לעבוד או מקומות עבודה שצומצמו או נסגרו), וגם בשל ירידה ברמת המוטיבציה לעבודה או יזמות. המחקר הנוכחי עוסק בתושבי עוטף עזה אחרי אירועי השבעה באוקטובר והנחת המחקר היא שתהיה ירידה במוטיבציה לעבוד וירידה בהיקפי העבודה. שינויים אלה עשויים לנבוע מקשיים שנוצרו מהאירוע עצמו (שינוי מיקום מגורים, סגירת מקום העבודה) ו/או מהמצב הנפשי או הבריאותי של הפרט ומשפחתו. לדוגמה, אם אנשים נדרשים להקדיש יותר זמן לטיפול במשפחתם, המוטיבציה שלהם לעבוד עשויה להיפגע. עם זאת, אירוע מסוג זה יכול לעורר אצל חלק מהאנשים רצון לערוך שינוי בקריירה ולהגביר את המוטיבציה ליזמות עסקית.

על מנת לבחון סוגיות אלו, המחקר יתמקד בשאלות הבאות: כיצד השפיעו אירועי השבעה באוקטובר על היקפי העבודה ועל מוטיבציה לעבודה וליזמות ביישובי העוטף? האם יש קשר בין מצב בריאות (פיזי/נפשי), רווחה נפשית (Well-being), חלוקת זמן והמוטיבציה לעבודה וליזמות? האם יש הבדלים בין גברים ונשים, ובין תושבי העוטף (0-7 ק"מ מהגבול) לאוכלוסיות אחרות (7-30 ק"מ מהגבול, ותושבי המרכז גדרה-חדרה)?

למחקר השפעה קריטית על היכולת של מעצבי מדיניות להתאים את המדיניות לצרכי התושבים ולחיזוק אזור העוטף.

פרופ' ליהיא להט, ד"ר לירן מימוני וד"ר חן שרוני: "אנו שמחים על הזכייה במענק המחקר מטעם קבוצת לאומית עבור המחקר הבוחן את השפעות אירועי השבעה באוקטובר על תושבי עוטף עזה. אנו מאמינים שמחקר זה יתרום רבות להבנת ההשלכות החברתיות והכלכליות של אירועים טראומטיים, ויסייע בגיבוש מדיניות מותאמת לצרכי התושבים באזור."

פרופ' נמרוד בר-עם, דיקן רשות המחקר: "אני מברך על הזכייה ועל המחקר, שיהווה תמיכה חשובה לחקר האיזור ולתקומת העוטף."

ליהיא להט
פרופ' ליהיא להט
לירן מימוני
ד"ר לירן מימוני
ד"ר חן שרוני
ד"ר חן שרוני

פרופ' ליהיא להט, פרופסור חברה וחוקרת בתחומים של מנהל ומדיניות ציבורית. בין תחומי המחקר שלה הקשר בין מדיניות, שימושי זמן, ורווחה נפשית ומשילות משולבת. ליהיא מלמדת גם בתחומים של חדשנות במגזר הציבורי. היא מנחה, בח"י בספיר, את מעבדת 'עירוניות דיגיטלית' שבה, סטודנטים וסטודנטיות מפתחים מיזמים שמטרתם לסייע בהתמודדות עם אתגרי העוטף לאחר השבעה באוקטובר.

ד"ר לירן מימוני, מתמחה בכלכלה התנהגותית וניסויית, כלכלה אזורית, חוקר התנהגותי בתחום שוק ההון ופירסם מספר מאמרים בנושא כלכלה אזורית ושוק העבודה. מרצה במחלקות: כלכלה וניהול, כלכלה וחשבונאות, לוגיסטיקה, הנדסה שנה א', ניהול המשאב האנושי, מנהל ומדיניות ציבורית ושיווק טכנולוגי.

ד"ר חן שרוני, מרצה במחלקה למדיניות ציבורית. בין תחומי המחקר שלה: מדיניות רווחה, מדיניות בריאות, הון חברתי ורווחה נפשית.

More News

Eprenz
ד”ר וילי אברהם מונה לשגריר הקהילה הראשון של Eprenz. ברכות לד”ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, על מינויו לשגריר הקהילה הראשון של Eprenz - קהילת יזמות עולמית המונה למעלה מ-140 אלף חברים מרחבי העולם. ד”ר אברהם, מחבר שותף של הספר The Wonder Drug for Business Growth, מביא עמו ניסיון עשיר של למעלה מ-20 שנה בתחומי פסיכולוגיית הצרכן, בניית מותגים, ופיתוח מערכות צמיחה עסקית מבוססות הפניות.
אורית בולגרו ומיכל שמיר
ברוח המורשת של האמנית מיכל שמיר ז"ל: השקת תואר ראשון חדש לאמנות במכללה האקדמית ספיר, לאחר שנים של עשייה ענפה והישגית בבית הספר והגלריה לאמנות. בראש המחלקה תעמוד האוצרת והחוקרת ד"ר אורית בולגרו: "היה לי הכבוד להכיר את מיכל ולעבוד עמה יחד בהגשמת החזון לבניית המחלקה. אני נכנסת לתפקיד בתחושת אחריות עמוקה, ומביאה איתי קשב והערכה גדולה למורשתה.