בכירי תעשיית ההייטק נפגשו עם ראשי הפקולטה החדשה לטכנולוגיה בספיר.

בכירים בחברות טכנולוגיה מובילות, בהם Wix, רפאל ואורמת, השתתפו במפגש עם נציגים מהמכללה האקדמית ספיר, במטרה להצמיח את הטכנולוגיה בעוטף עזה והנגב המערבי.

במשרדי חברת פאלו אלטו נטוורקס בתל אביב, התקיים מפגש מסקרן בין 20 מנהלים בכירים מתעשיית ההייטק לנשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ׳ ניר קידר, דיקנית הפקולטה החדשה לטכנולוגיה, ד"ר גייל גלבוע פרידמן ונציגים נוספים מההנהלה ומהסגל של המכללה.

במפגש, הוקם צוות יועצים חיצוני לתמיכה במטרה הדחופה והערכית של הפקולטה, להיות מוקד מוביל של טכנולוגיה בעוטף עזה ובנגב המערבי. בראש הצוות, עומד איש ההון סיכון ד"ר אורי וינהבר, ואת האסטרטגיה מלווה מוטי שטנר, יזם סדרתי ומייסד שותף Caledo ו-Bluevine.

ד"ר גלבוע פרידמן הכריזה על הקמת מכון מחקר יישומי ועל יוזמת קואליציות עבודה עם התעשייה, במטרה לאפשר לצעירים בנגב המערבי, להשתלב בשוק העבודה התחרותי. הפקולטה מעניקה תארים במדעי המחשב, ניהול תעשייתי וניהול מערכות לוגיסטיות, וצומחת, בכפוף לאישור המל"ג, גם לתארים במדעי הנתונים, מדעי החיים והנדסת תעשייה וניהול.

מוטי שטנר וד"ר גייל גלבוע פרידמן הובילו במפגש סיעור מוחות בגישת "הפקולטה כסטארטאפ״. הדיון התמקד ביצירת מודל חדשני שממקסם את הפרקטיקה והחיבור לתעשייה של הסטודנטים, לצד העצמה של חברי הסגל ופיתוח מחקר יישומי מתקדם שיוביל בהמשך ליזמות שתתרום לשגשוג האיזורי.

הדיקנית המייסדת של הפקולטה, ד"ר גייל גלבוע פרידמן: "טכנולוגיה בנגב המערבי תחזק לא רק את האזור, אלא גם את הכלכלה הישראלית כולה. יש לנו בארץ את כל הידע והמשאבים כדי לחולל שינוי אמיתי. תל אביב ושדרות מרוחקות רק שעה נסיעה – כמו בוקר שגרתי בפקקים של המרכז. אין סיבה שאזור שלם יישאר מאחור בכל הנוגע לחדשנות והתפתחות טכנולוגית. עלינו לפעול יחד כדי להפוך את החזון הזה למציאות."

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "הקמת הפקולטה החדשה לטכנולוגיה היא צעד משמעותי לחיזוק הנגב המערבי והעוטף. אנו מאמינים שהשכלה גבוהה היא מנוע צמיחה כלכלי וחברתי, והפקולטה תאפשר לתושבי האזור גישה להזדמנויות חדשות בעולם ההייטק והתעשייה. שיתוף הפעולה עם החברות המובילות במשק הישראלי יבטיח הכשרה רלוונטית ועדכנית, שתסייע לסטודנטים להשתלב ולהוביל בשוק העבודה. ספיר מחויבת להמשיך ולהיות מוסד פורץ דרך שמחבר בין אקדמיה, תעשייה וקהילה, ובכך מחזק את החברה הישראלית כולה."

More News

 הכשרת סטודנטיות בדואיות
לאחרונה הסתיים בהצלחה קורס ייחודי לפיתוח מיומנויות תעסוקה באמצעות הנחיית קבוצות, שנועד לבוגרות ולסטודנטיות מהחברה הבדואית. הקורס, שנמשך 75 שעות פרונטליות, העניק למשתתפות כלים מעשיים מעולמות ההנחיה, התיאטרון, המנהיגות והפיתוח האישי. במהלך הקורס למדו המשתתפות כיצד לבנות סדנאות, לתכנן ולהנחות מפגשים, לעמוד מול קהל, לתמחר תכניות עבודה ולפתח חשיבה יצירתית וממוקדת קהל יעד.
טקס פתיחת המרכז לחקר החברה הבדואית
אתמול (ג'), התקיים במכללה האקדמית ספיר, טקס פתיחת מרכז הידע לחקר החברה הבדואית בנגב, ברשות פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. ברכו בטקס: פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל, ראש המרכז, גב' אורנה גיגי, מנכ"לית המכללה האקדמית ספיר, מר יואב אילון, מנהל תחום בכיר מרכז פיתוח אזורי משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה, ח"כ ד"ר יאסר חג'יראת, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, מר ליאור כלפה, מנהל אגף בכיר לפיתוח כלכלי וחברתי בחברה הבדואית, מר עטיה אלעסם, ראש המועצה לכפרים הבלתי מוכרים וד״ר מחמד אלנבארי מנכ״ל ינאביע ויו״ר ועדת ההיגוי.