"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים

הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים. בספר נחשפים תהליכי התכנון, ואלו תורמים גם פרספקטיבה חדשה אודות ייבוא אדריכלות התנועה המודרנית והטמעתה במזרח התיכון, ושופכים אור על השיח האדריכלי שנוצר בין מודרניזם, היסטוריציזם ואדריכלות מקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים. 

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר

ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר וראש החטיבה לתרבות חזותית במחלקה לתקשורת. כמו כן, היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ענבל חוקרת את האדריכלות והתרבות החזותית המודרנית של ארץ ישראל וישראל, במסגרתה חוקרת גם את האדריכלות המודרנית בבאר שבע. על פרסומיה האחרונים נמנים Israel As a Modern Architectural Laboratory, 1948-1978  שנערך ביחד עם ענת גבע, וספרה החדש. בתפקידה הציבוריים ענבל משמשת כיו״ר דוקומומו ישראל עם יעל אלואיל ויו״ר הועדה לאדריכלות המאה העשרים של איקומוס ישראל. 

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.