"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים

הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים. בספר נחשפים תהליכי התכנון, ואלו תורמים גם פרספקטיבה חדשה אודות ייבוא אדריכלות התנועה המודרנית והטמעתה במזרח התיכון, ושופכים אור על השיח האדריכלי שנוצר בין מודרניזם, היסטוריציזם ואדריכלות מקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים. 

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר

ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר וראש החטיבה לתרבות חזותית במחלקה לתקשורת. כמו כן, היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ענבל חוקרת את האדריכלות והתרבות החזותית המודרנית של ארץ ישראל וישראל, במסגרתה חוקרת גם את האדריכלות המודרנית בבאר שבע. על פרסומיה האחרונים נמנים Israel As a Modern Architectural Laboratory, 1948-1978  שנערך ביחד עם ענת גבע, וספרה החדש. בתפקידה הציבוריים ענבל משמשת כיו״ר דוקומומו ישראל עם יעל אלואיל ויו״ר הועדה לאדריכלות המאה העשרים של איקומוס ישראל. 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

2 תערוכות יחיד
אביאל יאני לוייב "מחזיק לעצמי את היד" דפנה דישי "פעימת לב" שתי התערוכות, שנפתחו לקהל החל מיום ראשון ה-4.5, חונכות את סדרת תערוכות יחיד דרום מערב - סדרה שהיא תוצר שיתוף פעולה של עמותת 'אום קולטור' עם הגלריה לאמנות וביה"ס לאמנות בראשות מיכל שמיר (שהלכה לעולמה לאחרונה), לקידום והצגת אמנים ואמניות מהנגב המערבי. הסדרה תציג השנה חמש תערוכות יחיד עד ספטמבר 2025. אביאל יאני לוייב, נולד וחי באופקים, אמן צעיר ובוגר מצטיין של ביה"ס לאמנות מציג בתערוכה "מחזיק לעצמי את היד" פסלים מעץ, בהם הוא יוצר, מקפיא ומאחה מצבים ורגעים של שיבוש, פגיעה או תאונה של הגוף.
תואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול
המכללה האקדמית ספיר פותחת את המחלקה החדשה להנדסת תעשייה וניהול, המציעה תואר ראשון (.B.Sc) באחד התחומים המבוקשים והמתפתחים במשק הישראלי. המחלקה הוקמה במטרה להכשיר מהנדסות ומהנדסים שיענו על הביקוש ההולך וגדל בתעשייה המסורתית ובתחומי ההייטק המתפתחים באזור עוטף עזה ובדרום הארץ כולו ולייצר מהנדסים מקומיים. התוכנית כוללת תכנים פרקטיים, ביקורים בתעשייה והתנסויות מעשיות, ומשלבת ידע בטכנולוגיה ומדעים מדויקים לצד לימודי ניהול.