קמילה מילנר לנדסקינד מונתה למנהלת המרכז הקדם אקדמי ולימודי חוץ במכללה

קמילה מילנר לנדסקינד, מונתה למנהלת המרכז הקדם אקדמי ולימודי חוץ במכללה האקדמית ספיר. מדובר בשני מרכזים פעילים שאוחדו, בכך היא מחליפה את זוהר אביטן, מנהל המרכז הקדם אקדמי שפרש לאחרונה לגמלאות ואת דודו שלמה שכיהן כמנהל המרכז ללימודי חוץ והמשך.

מילנר לנדסקינד, בת 41, מקיבוץ ארז נשואה לאלון, אמא ללביא, ליה ובר, הייתה בשנתיים האחרונות מנכ"לית שותפה של עמותת תוצרת הארץ-  ארגון הבונה ומפתח קהילות חיים של צעירים בפריפריה הגיאו-חברתית של ישראל.

הייתה בין המייסדות וניהלה את היחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר מעל עשור ובנוסף לתפקידה כיהנה כממונה מוסדית על מיזם "תקווה ישראלית באקדמיה" (מטעם בית הנשיא). כחלק מתחומי אחריותה הובילה וקידמה שותפות בין המכללה לבין מרחב הנגב המערבי תוך קידום תפיסה חברתית קהילתית וערכית. 

בעלת תואר שני בייעוץ ארגוני. ערכה מחקר בנושא משפחות מלוות לילדים ללא עורף משפחתי באוניברסיטה עברית. מעורבת בעשייה קהילתית- חברתית באזור הנגב המערבי ובתחום ילדים ללא עורף משפחתי.

לדברי מילנר לנדסקינד, "אני מתרגשת לחזור לספיר ולהוביל את האגף ללימודים קדם, חוץ והמשך אקדמיים. אני מאמינה כי באגף זה טמון פוטנציאל רחב והינו בעל חשיבות עמוקה גם בהיבטים מקצועיים וגם בהיבטים של פיתוח אזורי. העשייה של האגף, מתחברת לחזון המכללה שפותחת שעריה לסטודנטים מרקע תרבותי, כלכלי וגיאוגרפי מגוון ומעניקה להם חוויה אינטלקטואלית, חברתית וסטודנטיאלית עשירה.

מטרתנו להמשיך לפתח תכניות ייחודיות וקורסים מקצועיים איכותיים שיתרמו להתמחות בתחומים מוכרים ולפיתוח כיוונים חדשים. תכניות ההכשרה נותנות מענה גם להסבה מקצועית בתחומים נדרשים במשק הישראלי ולצרכים חדשניים ונחוצים, העולים מתוך הקהילה.  האגף ימשיך לחזק את הקשר עם שותפים משמעותיים מהשלטון הלאומי, המקומי, המגזר הפרטי והציבורי.

לצד כל אלו, המרכז ללימודים קדם אקדמיים ימשיך להנגיש ולאפשר לכל הצעירות והצעירים שחולמים להגיע לאקדמיה את המרחב המקצועי ביותר, בליווי אישי וצמוד, כדי להתכונן לעולם האקדמי ולהגשים את חלומם. אין לי ספק,  שבשנים הקרובות המרכז ימשיך להתפתח ולהוות מרכז אזורי מוביל להשכלה חוץ אקדמית, לצד ייצוא של תחומי מומחיות הקיימים במכללה לאזורים שונים בארץ.
מודה לקודמי, זהר אביטן ודודו שלמה על הליווי והסיוע בקליטתי והתאקלמותי בתפקיד מיוחד זה".

More News

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.