קמילה מילנר לנדסקינד מונתה למנהלת המרכז הקדם אקדמי ולימודי חוץ במכללה

מדובר בשני מרכזים פעילים שאוחדו, בכך היא מחליפה את זוהר אביטן, מנהל המרכז הקדם אקדמי שפרש לאחרונה לגמלאות ואת דודו שלמה שכיהן כמנהל המרכז ללימודי חוץ והמשך.

מילנר לנדסקינד, בת 41, מקיבוץ ארז נשואה לאלון, אמא ללביא, ליה ובר, הייתה בשנתיים האחרונות מנכ"לית שותפה של עמותת תוצרת הארץ-  ארגון הבונה ומפתח קהילות חיים של צעירים בפריפריה הגיאו-חברתית של ישראל.

הייתה בין המייסדות וניהלה את היחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר מעל עשור ובנוסף לתפקידה כיהנה כממונה מוסדית על מיזם "תקווה ישראלית באקדמיה" (מטעם בית הנשיא). כחלק מתחומי אחריותה הובילה וקידמה שותפות בין המכללה לבין מרחב הנגב המערבי תוך קידום תפיסה חברתית קהילתית וערכית. 

בעלת תואר שני בייעוץ ארגוני. ערכה מחקר בנושא משפחות מלוות לילדים ללא עורף משפחתי באוניברסיטה עברית. מעורבת בעשייה קהילתית- חברתית באזור הנגב המערבי ובתחום ילדים ללא עורף משפחתי.

לדברי מילנר לנדסקינד, "אני מתרגשת לחזור לספיר ולהוביל את האגף ללימודים קדם, חוץ והמשך אקדמיים. אני מאמינה כי באגף זה טמון פוטנציאל רחב והינו בעל חשיבות עמוקה גם בהיבטים מקצועיים וגם בהיבטים של פיתוח אזורי. העשייה של האגף, מתחברת לחזון המכללה שפותחת שעריה לסטודנטים מרקע תרבותי, כלכלי וגיאוגרפי מגוון ומעניקה להם חוויה אינטלקטואלית, חברתית וסטודנטיאלית עשירה.

מטרתנו להמשיך לפתח תכניות ייחודיות וקורסים מקצועיים איכותיים שיתרמו להתמחות בתחומים מוכרים ולפיתוח כיוונים חדשים. תכניות ההכשרה נותנות מענה גם להסבה מקצועית בתחומים נדרשים במשק הישראלי ולצרכים חדשניים ונחוצים, העולים מתוך הקהילה.  האגף ימשיך לחזק את הקשר עם שותפים משמעותיים מהשלטון הלאומי, המקומי, המגזר הפרטי והציבורי.

לצד כל אלו, המרכז ללימודים קדם אקדמיים ימשיך להנגיש ולאפשר לכל הצעירות והצעירים שחולמים להגיע לאקדמיה את המרחב המקצועי ביותר, בליווי אישי וצמוד, כדי להתכונן לעולם האקדמי ולהגשים את חלומם. אין לי ספק,  שבשנים הקרובות המרכז ימשיך להתפתח ולהוות מרכז אזורי מוביל להשכלה חוץ אקדמית, לצד ייצוא של תחומי מומחיות הקיימים במכללה לאזורים שונים בארץ.
מודה לקודמי, זהר אביטן ודודו שלמה על הליווי והסיוע בקליטתי והתאקלמותי בתפקיד מיוחד זה".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה