תערוכה חדשה "מרד של תקווה" עוסקת בחיי הקהילות היהודיות באירופה לפני, בזמן ואחרי מלחמת העולם השנייה

בין התאריכים, 25-29.4, תפתח במכללה תערוכה חדשה לציון יום השואה והגבורה - "מרד של תקווה".

התערוכה של תנועת "דרור ישראל" מציינת את יום הזיכרון לשואה והגבורה מתוך חיבור עמוק לתוכן של יהדות, ציונות, מרד וגבורה. דרך קטעי תמונות סרטים ועדויות התערוכה מספרת את סיפור העם היהודי שהיה לפני השואה, התהליכים והמניעים שהובילו לעליית הנאצים לשלטון וקורות היהודים במחנות ובגטאות. בנוסף, התערוכה מתעמקת בזרמים השונים שהיו באירופה טרום המלחמה וכיצד היהודים התנהגו בסביבתם לפני השואה, כדוגמת תנועת הבונד, התפתחות האורתודוקסיה, התנועה הציונית בכלל והתנועות הנוער הציוניות בפרט.

התערוכה ומבנה ההדרכה הופקו על ידי צוות גדול של מדריכי מסעות לפולין ותיקים המוסמכים על ידי משרד החינוך ומדריכים מסעות ב-30 השנים האחרונות, ובימים שלישי (26.4) וחמישי (28.4) של אותו שבוע, מדריכים מטעם "דרור ישראל" יקיימו הדרכות בתערוכה לכלל ציבור המכללה בין השעות 9:00-15:00.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים: "מדובר בתערוכה חשובה ונוגעת ללב. כשם שהמלים לא תמיד תופסות את המציאות המטורפת של שואת יהודי אירופה, הרי שתערוכה מסוג זה תורמת רבות להמחשה והבנה והנכחת השואה במרחב המכללתי". גייר עוד הוסיף כי "השנה טקס יום השואה מוקדש לתרבות השטייטלים שאבדה, לעולם האידיש שאבד - אלפי העיירות של היהודים במזרח אירפה שנמחקו ולשפה האידיש שאותה דיברו."

צילום התערוכה: שניר לוי, דרור ישראל

More News

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.