תערוכה חדשה "מרד של תקווה" עוסקת בחיי הקהילות היהודיות באירופה לפני, בזמן ואחרי מלחמת העולם השנייה

בין התאריכים, 25-29.4, תפתח במכללה תערוכה חדשה לציון יום השואה והגבורה - "מרד של תקווה".

התערוכה של תנועת "דרור ישראל" מציינת את יום הזיכרון לשואה והגבורה מתוך חיבור עמוק לתוכן של יהדות, ציונות, מרד וגבורה. דרך קטעי תמונות סרטים ועדויות התערוכה מספרת את סיפור העם היהודי שהיה לפני השואה, התהליכים והמניעים שהובילו לעליית הנאצים לשלטון וקורות היהודים במחנות ובגטאות. בנוסף, התערוכה מתעמקת בזרמים השונים שהיו באירופה טרום המלחמה וכיצד היהודים התנהגו בסביבתם לפני השואה, כדוגמת תנועת הבונד, התפתחות האורתודוקסיה, התנועה הציונית בכלל והתנועות הנוער הציוניות בפרט.

התערוכה ומבנה ההדרכה הופקו על ידי צוות גדול של מדריכי מסעות לפולין ותיקים המוסמכים על ידי משרד החינוך ומדריכים מסעות ב-30 השנים האחרונות, ובימים שלישי (26.4) וחמישי (28.4) של אותו שבוע, מדריכים מטעם "דרור ישראל" יקיימו הדרכות בתערוכה לכלל ציבור המכללה בין השעות 9:00-15:00.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים: "מדובר בתערוכה חשובה ונוגעת ללב. כשם שהמלים לא תמיד תופסות את המציאות המטורפת של שואת יהודי אירופה, הרי שתערוכה מסוג זה תורמת רבות להמחשה והבנה והנכחת השואה במרחב המכללתי". גייר עוד הוסיף כי "השנה טקס יום השואה מוקדש לתרבות השטייטלים שאבדה, לעולם האידיש שאבד - אלפי העיירות של היהודים במזרח אירפה שנמחקו ולשפה האידיש שאותה דיברו."

צילום התערוכה: שניר לוי, דרור ישראל

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.