הסרט הישראלי הקצר "תעריף" נבחר להשתתף בפסטיבל הראשון לסרטים קצרים בעיראק PCSFF.

הסרט של שקד חוליאן גורבט, בוגר בית הספר לאמנויות הקול והמסך, עוסק בנסיעת מונית מתוחה של נהג ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי על רקע מבצע "שומר חומות".

סרטו הקצר של גורבט (30), תסריטאי, במאי, צלם, ועורך, זוכה פרס "דקה דרום" בפסטיבל קולנוע דרום 2021, נבחר להשתתף בפסטיבל לסרטים קצרים לשלום ודו קיום בעיראק Peace and coexistence short film festival. זו השנה הראשונה של הפסטיבל, שמתקיים בימים אלו בעיר סולימניה בצפון מזרח עיראק.

הסרט העלילתי הקצר משנת 2021 (4:21 דקות) עוסק בנהג מונית ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי, אשר נקלעים לתחושות של חוסר נוחות כשברדיו עולה דיווח חדשותי על מבצע "שומר החומות", תקיפות כבדות בעזה ואזעקות צבע אדום.

שקד גורבט אחראי על הבימוי, הפקה, עריכה, תסריט, עריכת פס קול; שחר עצמון על הצילום; שלי בר-טוב ועבדאללה אל עאקל; על המשחק: רז שבת על הארט; אסף שביט על התאורה; שלי בר-טוב על האפטר.

רני בלייר, ראש התכנית לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "תעריף של שקד גורבט הוא אחד  הסרטים היפים והמיוחדים. אנו גאים על כך שהתקבל לפסטיבל ראשון מסוגו בעיראק, שראה בסרט את חשיבותו כסרט הקורא לדו קיום ועושה זאת בדרך מפתיעה ומבדחת."

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.