הסרט הישראלי הקצר "תעריף" נבחר להשתתף בפסטיבל הראשון לסרטים קצרים בעיראק PCSFF.

הסרט של שקד חוליאן גורבט, בוגר בית הספר לאמנויות הקול והמסך, עוסק בנסיעת מונית מתוחה של נהג ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי על רקע מבצע "שומר חומות".

סרטו הקצר של גורבט (30), תסריטאי, במאי, צלם, ועורך, זוכה פרס "דקה דרום" בפסטיבל קולנוע דרום 2021, נבחר להשתתף בפסטיבל לסרטים קצרים לשלום ודו קיום בעיראק Peace and coexistence short film festival. זו השנה הראשונה של הפסטיבל, שמתקיים בימים אלו בעיר סולימניה בצפון מזרח עיראק.

הסרט העלילתי הקצר משנת 2021 (4:21 דקות) עוסק בנהג מונית ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי, אשר נקלעים לתחושות של חוסר נוחות כשברדיו עולה דיווח חדשותי על מבצע "שומר החומות", תקיפות כבדות בעזה ואזעקות צבע אדום.

שקד גורבט אחראי על הבימוי, הפקה, עריכה, תסריט, עריכת פס קול; שחר עצמון על הצילום; שלי בר-טוב ועבדאללה אל עאקל; על המשחק: רז שבת על הארט; אסף שביט על התאורה; שלי בר-טוב על האפטר.

רני בלייר, ראש התכנית לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "תעריף של שקד גורבט הוא אחד  הסרטים היפים והמיוחדים. אנו גאים על כך שהתקבל לפסטיבל ראשון מסוגו בעיראק, שראה בסרט את חשיבותו כסרט הקורא לדו קיום ועושה זאת בדרך מפתיעה ומבדחת."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.