"Strengthening Human Rights Protections in Geneva, Israel, the West Bank and Beyond" - ספר חדש בעריכתו של פרופ' יוסף דוד, מרצה בביה"ס למשפטים.

קובץ מאמרים, שנכתבו על ידי כמה מהמומחים המובילים בעולם בתחום משפט זכויות האדם הבינלאומי, ונערך על ידי פרופ' יוסף דוד. הספר הינו בהלימה לצמתים העיקריים בחייו המקצועיים של פרופסור דוד קרצ'מר, אישיות מובילה בתחום זכויות האדם באקדמיה ובפרקטיקה המשפטית, שהיה גם הוא חבר סגל במחלקה למשפטים בספיר, ופרש לפני כשנתיים.

המאמרים השונים מתמקדים באתגרים העכשוויים של ההגנה על זכויות האדם. הם מטפלים בבעיות מושגיות כגון הבדלים בין גבולות ומגבלות, ויישום תקני של זכויות אדם על עסקים וארגונים בינלאומיים; תגובות דוקטרינריות משפטיות למציאות המשתנה בתחום מעקב ופוליטיקה של זהויות; חולשתם של מוסדות הניטור, והקשיים המעשיים ביישום זכויות אדם בינלאומיות. כאסופה, הם מציעים תמונה עשירה של החסרונות הפוטנציאליים במשפט זכויות האדם הבינלאומי בטיפולם בבעיות מורכבות של משפט, פוליטיקה ואתיקה.

קובץ המאמרים מפורסם כספר יובל לכבודו של פרופ' דוד קרצ'מר, שעבודותיו האקדמיות ופעילותו הפוליטית הם התגשמות רוח משפט זכויות האדם.
 

פרופ' יוסף דוד

פרופ' יוסף דוד הוא פרופסור חבר בביה"ס למשפטים בספיר. מחקריו מתמקדים במשפט ודת, היסטוריה משפטית, משפט השוואתי ומשפטים.

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.