המאמר "מה שרואים מכאן לא רואים משם: מבט משולי שוק העבודה" מאת ד"ר סיגל נגר-רון מהמכללה האקדמית ספיר נבחר כמאמר המצטיין של האגודה הסוציולוגית לשנת 2023

פרס המקום הראשון למאמר המצטיין של האגודה הסוציולוגית לשנת 2023 הוענק לד"ר סיגל נגר-רון, מרצה במחלקה לרב תחומי במכללה האקדמית ספיר, עבור מאמרה "מה שרואים מכאן לא רואים משם: מבט משולי שוק העבודה". המאמר מתמקד בחסמים המבניים לתרגום השכלה אקדמית לתעסוקה הולמת בשוק העבודה הדרומי.

ד"ר סיגל רון

בנימוקי הזכייה נכתב: המאמר הוגדר על ידי שופטי ושופטות ועדת הפרס כ"מאמר חדשני, יסודי ומרתק".. לב המאמר הוא תיאור סיזיפי של מאבק בלתי נלאה למוביליות השכלתית והשקעה בה, שאיננה מובנת מאליה עבור הקבוצה הנחקרת, נשים מזרחיות  דור שלישי בערי הפיתוח, לעומת התוצאות המאכזבות שלו. תרומתו באה לידי ביטוי בהתמקדות בקטגוריה מועלמת ובדרך כלל ״לא נספרת״ בסטטיסטיקות רשמיות, ובתיקון שנעשה לנרטיב דומיננטי במחקרים שנעשו בשנים האחרונות ועניינם התרחבות המעמד הבינוני המזרחי. על רקע ספרות סוציולוגית המעלה על נס צמצום פערים, המאמר מציע התבוננות ביקורתית ומפוכחת על תהליכי מקרו בחברה הישראלית. המאמר מעגן בנתונים מקוריים ובניתוח איכותני מאלף טענה ביקורתית חריפה על מנגנון שימור ההדרה הנחווית בהצטלבות בין אתנו־לאומיות, מגדר, מעמד ומרחב בישראל.

עוד הוסיפו: "אחת מהתרומות המקוריות למחקר של המאמר היא ההמשגה המגדירה את המאמץ המושקע ומהלך חיפוש העבודה של נשים משכילות כ"עבודה שקופה". המתודולוגיה היסודית המורכבת גם מעבודה כמותנית וגם מראיונות עומק מספקת מענה לא רק על איך אי שוויון זה בא לידי ביטוי, אלא גם 'למה'. המאמר נותן לכך תשובה מעמיקה הנקשרת לחסמים שאינם מאפשרים להתגבר על הפער בין מזרחים לאשכנזים אפילו בדור השלישי בשל העובדה שיחסי כח שעוצבו היסטורית, אתנית, מגדרית ומרחבית עדיין משפיעים בצורה מכרעת על טווח האפשרויות למוביליות, גם אחרי שמתקיימים התנאים למוביליות באמצעות השכלה גבוהה. זהו מחקר חשוב מאד על נשים מזרחיות משכילות, התורם תרומה משמעותית לסוציולוגיה הביקורתית של החברה הישראלית".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.