ריכזנו עבורכם את החדשות הטובות מביה"ס לאמנויות הקול והמסך

"זוכרים את מרקש: יהודי מרקש בין אז להיום" - ישודר ב-13.4, 12:55 בכאן 11

קולאז' של 5 סרטים תיעודיים על המלאח, הרובע היהודי במרקש, אשר יצרו סטודנטיות וסטודנטים לקולנוע במכללת ספיר יחד עם סטודנטיות וסטודנטים מרוקאים מאוניברסיטת מוחמד השישי בבן גריר ליד מרקש. הסרטים הם פרי הקורס הראשון בהיסטוריה לישראלים ומרוקאים על יהדות מרוקו אז והיום.

"לשקר יש ארבע רגליים" סרט האנימציה של היוצרים שרי אברג'ל, נוי פרימן וגיא לבנת זכה בתחרות הקצרים בפסטיבל SERET ויוקרן בחמש מדינות שונות – צ'ילה, אנגליה, גרמניה, הולנד וארגנטינה.

"118", אנימציה תיעודית, התקבל לתחרות הסטודנטים בפסטיבל דוקאביב - יוקרן ב-11.5, 14:00

"118", נוצר כפרויקט הדגל השנתי של מסלול אנימציה - יצירה משותפת של סטודנטיות וסטודנטים משנה ב' במטרת לתת קול לאנשים הבלתי נראים בחברה. השנה בחר המסלול לתעד את חוויותיהן, תחושותיהן ומחשבותיהן של מטפלות ומטפלים במקלטי נשים של נעמ"ת.

"אגסים" של הבוגרת יוליה טרכטנברג, התקבל לפסטיבל הסטודנטים הגרמני המוערך Sehsüchte, ולפסטיבל היווני Athens Animfest.

"אסי לא גר כאן" של הבוגרים נטע מורט ורותם מורט, התקבל לתחרות הבינלאומית בפסטיבל הברזילאי Mostra Livre de Cinema.

אלכס נודלמן ונטע אלחלל התקבלו עם פרויקטי הגמר שלהם לפיץ׳ דוקאביב.

צילומים מתוך "118" ומתוך "זוכרים את מרקש"

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.