משלחת חוקרים מהמחלקה לכלכלה בכנס אקדמי באוניברסיטה הפדרלית של מדינת סיארה בברזיל.

בסוף חודש יולי 2023 התארחה קבוצת חוקרים מהמחלקה לכלכלה במכללת ספיר בהובלתו של פרופ' רפי בראל, בכנס אקדמי באוניברסיטה הפדרלית של מדינת סיארה בברזיל (Universidade  Federal do Ceara -UFC). הכנס עסק בקידום חדשנות בפעילויות שאינן היי-טק והשתתפו בו חוקרים מהאוניברסיטאות בן גוריון, רייכמן והמרכז האקדמי רופין, בשילוב אנשי ממשל ואנשי תעשייה מקומיים.

הדיונים בכנס התמקדו בקושי של הפריפריה להשתלב בצמיחה כלכלית מבוססת חדשנות והתבססו על מחקרים אקדמיים שבוצעו על ידי החוקרים באזורי פריפריה בישראל ובברזיל. נבחנו אסטרטגיות שונות של קידום חדשנות בתעשיות מסורתיות ובעסקים קטנים, ובמקביל לקיום של אקוסיסטם מעודד חדשנות גם באזורי פריפריה.
ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה: "שיתוף הפעולה ביננו לבין השותפים שלנו מברזיל רק החל ואנחנו פועלים להרחבתו לפעילויות אקדמיות נוספות כמו קורסים בינלאומיים וכנסים משותפים לחוקרים ממכללת ספיר וחוקרים מברזיל. בתחילת ספטמבר הקרוב צפויה להגיע לביקור במכללה משלחת מברזיל שתכלול אנשי עסקים, ממשל ואקדמיה, על מנת להתרשם ממכללת ספיר ומהתשתיות האקדמיות לשיתוף פעולה הדדי ופורה"

משלחת חוקרים מהמחלקה לכלכלה בכנס אקדמי באוניברסיטה הפדרלית של מדינת סיארה בברזיל

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.