ד"ר לאה שלף, ראשת ביה"ס לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר השתתפה בכנס ״שדרות-איכילוב - מטראומה לחוסן". ד"ר שלף, שפעילה גם כיועצת מחקר ומטפלת ביחידה לתגובות קרב של צה״ל, הייתה יו"ר המושב שעסק בבריאות הנפש בצו 8, והציגה במושב את הרצאתה "החזית הקלינית: טיפול בחיילים החוזרים מלחימה".

ד"ר שלף סיפרה על החזית הקלינית בטיפול בחיילים שחוזרים מהלחימה הביתה ואמרה כי הם כרגע לא יודעים האם ההתערבות המוקדמת בטיפול תמנע בעתיד פוסט טראומה או אובדנות, וזה אתגר גדול עבורם. עוד אמרה כי "אנחנו רואים תסמינים של חיילים עם פוסט טראומה, החיילים מבקשים לחזור ולהלחם וכמטפל אתה מתלבט אם להחזיר אותם לקרב או לא. אנו רואים גם ד״ר שלף הציגה מחקר בו חיילים שחוו תחושה של חוסר שליטה חוו יותר אשמה ותסמינים פוסט טראומתיים. תוצאות אלו היו נכונות גם ללוחמים וגם ללוחמות. נשים פיתחו במחקר אשמה גבוהה יותר מגברים.  כנראה תוצאה של הצורך להצדיק את בחירתן במקצוע לוחמת״.

מחקר עדכני שפורסם בכתב העת היוקרתי psychiatry research מצא כי מעבר למשתנה הדיכאון, בקרב חיילים עם תסמינים פוסט טראומתיים חמורים, מחשבות קוגניטיביות שליליות ובמצב הרוח היו בקשר משמעותי הן למחשבות על מוות והן למחשבות לשים קץ לחיים. ממצא זה חשוב בעת הערכה ובמיוחד בהקשר של מניעת התאבדות בקרב לוחמים שחוזרים מהמלחמה.

הדיון המעמיק והחשוב הזה הוא חלק בלתי נפרד מהמאמץ לבנות חוסן ולתמוך בחיילות והחיילים החוזרים משדה הקרב. אנו גאים בד״ר לאה שלף על היותה חלק מקהילה אקדמית שחוקרת ומטפלת בנושאים כה חשובים.

More News

סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,
בית ספר לאמנות
מהלך מרגש זה מתאפשר הודות לתרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות שמאפשרות להביא את החזון למציאות. מצמיחים את הדור הבא של האמנים בנגב המערבי: בית הספר לאמנות, חברה ותרבות שבמכללה האקדמית ספיר, שמח להודיע כי הודות לתרומה משמעותית של כחצי מיליון ₪ מקרן ברכה וקרנות נוספות – תושבי הנגב המערבי מוזמנים להירשם לכל הקורסים והסדנאות שבבית הספר לאמנות מציע השנה במימון מלא (100%). התשלום היחיד עבור הנרשמים יהיה דמי רישום וביטוח בסך 450 ₪ עבור כל המפגשים. מבין הקורסים המוצעים: רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנת פוטותרפיה, סדנאות פתוחות והנחיות אישיות וקורס ליווי והנחיה לאמנים ואמניות מהנגב המערבי.